Alec Edman mukaan Palloliiton U15 tähtitarhaan
Julkaistu: 20.10.2022 10.00

Alec Edman mukaan Palloliiton U15 tähtitarhaan

U15-pojat (2008 ja myöhemmin syntyneet) on nimetty perinteiseen Tähtitarhaan. Eerikkilässä järjestettävä tapahtuma alkaa maanantaina 31. lokakuuta ja päättyy torstaina 3. marraskuuta – pelaajat jaetaan neljään joukkueeseen, joista kaikki pelaavat viikon aikana neljä ottelua. Valinnat perustuvat kuluneen vuoden tapahtumiin sekä pelaajien esityksiin omissa seurajoukkueissaan.

-Tieto Tähtitarhaan pääsystä tuli ihan yllätyksenä. Nyt kun olen ehtinyt asiaa sulatella, niin tosi kivalta tuntuu ja odotan leiriä innolla, Alec Edman kertoo.

-Aktiivinen treenaaminen, oikea asenne ja ylipäätään se, että olen todella kiinnostunut jalkapallosta. Lisäksi KaaPossa on hyvät valmentajat ja erinomainen joukkuehenki. Varsinkin kahtena viime kautena on joukkueessa tapahtunut paljon kun nousimme kakkosesta ykköseen ja tällä kaudella jopa liigaan, Alec pohtii kun kysytään mitkä asiat ovat kehitykseen vaikuttaneet.

-Alec on erittäin taitava pelaaja ja hän pystyy ratkaisemaan tilanteita pienissä tiloissa erittäin hyvin.. Pienestä koosta huolimatta Alec pärjää oveluudellaan loistavasti myös kaksinkamppailutilanteissa, kertoo 2008-ikäluokkavastaava Niclas Forss.

– On hienoa päästä näkemään suurta joukkoa pelaajia. 88 pelaajan ulkopuolelle jäi paljon hyviä poikia, mutta määrä pitää aina rajata johonkin. Tämä on pelaajille hyvä näyttöpaikka ja tärkeä tapahtuma myös urheilijaksi kasvamisen kannalta – tulemme käymään viikon aikana läpi niitä asioita, joihin poikien täytyy kiinnittää entistä enemmän huomiota tulevaisuudessa, päävalmentaja Kai Nyyssönen toteaa.

– Järjestämme neljän päivän aikana paljon erilaisia luentoja, ja pelaajille tulee paljon uutta asiaa. Psyykkinen valmentaja Aleksi Tossavainen tulee esimerkiksi tiistaina luennoimaan siitä, millainen Suomi me haluamme olla. On tärkeää, että kaikki ovat samalla sivulla siitä, miten haluamme esiintyä kentällä ja sen ulkopuolella.

Pelaajat ovat valmennukselle tuttuja aluetoiminnasta, mutta maajoukkuetoiminnan osalta Tähtitarha on ikäluokan ensimmäinen tapahtuma. U15-pojat osallistuu marraskuussa Serbiassa pelattavaan UEFA Development -turnaukseen – ensimmäiset maaottelut koittavat jo pari viikkoa Tähtitarhan jälkeen. Isäntämaan lisäksi Minihuuhkajat kohtaa Kreikan ja Montenegron.

– Teemme maajoukkuevalinnat heti tapahtuman jälkeen. Tähtitarha on tärkeä turnaus, mutta pelaajien täytyy muistaa, että se on vain yksi tapahtuma muiden joukossa – näistä tai tulevista maajoukkuevalinnoista ei kannata tehdä isompia johtopäätöksiä. Nämä ovat haastavia valintoja kaikille, Nyyssönen muistuttaa.

– Pelaajille on tärkeintä se, mitä he tekevät arjessa. Kun pelaajat ovat innostuneita ja valmiita tekemään töitä, he ovat oikealla polulla. Kaikki potentiaaliset pelaajat tulevat saamaan ajan myötä mahdollisuutensa. Työ ja matka ovat vasta alussa.

Lähde: Palloliiton uutinen

Kaarinan Pojat ry

Erotuomarinkatu 4, 20780 Kaarina

toimisto@kaapo.fi


y-tunnus: 1006858-6