KaaPo Miehet edustus - FC Jazz  6 - 0

Kaarina Keskuskenttä

Porilaista tarjolla lauantaina

Jazz [jats], suomalaisittain jatsi, on Yhdysvalloissa syntynyt musiikin laji, johon kuuluu monia toisistaan kauaksi erkaantuneita tyylejä. Useimmille niistä on tyypillistä synkopoitu keinuva rytmi sekä improvisaation tärkeys. Jazz on myös porilainen jalkapalloseura, joka tunnetaan keinuvista brasseista ja improvisoivasta Miika Juntusesta . (Kuva: Jukka Puputti)

Kaarinan Pojat isännöi lauantaina samettisella Keskurilla juurikin tätä porilaista Jazzia. Viimeksi vuonna 1996 Suomen mestaruutta juhlinut seura on kulkenut tuon jälkeen pitkän matkan. Tällä hetkellä he ovat sarjassa kuudentena, kolme pistettä sarjan kolmanneksi tipahtaneita kaarinalaisia perässä.

Jazz saapuu Kaarinaan kahden ottelun voittoputkessa. Toukokuun lopun jälkeen porilaiset ovat hävinneet vain kahdesti, voittaen muun muassa KaaPo:n 2–0. Joukkueen paras maalintekijä on ollut Jussi Aalto kymmenellä kihautuksellaan. Vieraiden maaliero on viidentoista ottelun jälkeen tasan 27–27. Heidän otteluissaan tehdäänkin keskimäärin 3,6 maalia. Siihen peilaten ei luvassa ole maalitonta ottelua.

KaaPo saapuu lauantain kamppailuun tappio niskassaan. Hyvän alkukauden pelannut kaarinalaisryhmä on hieman yskähdellyt viime aikoina ja viiden ottelun kuntopuntarissa joukkueella on kaksi voittoa ja kolme tappiota. Siihen nähden edessä onkin kurssin muuttaminen ja paikan pitäminen neljän parhaan joukossa jatko-otteluiden vuoksi.

- Jazz puolustaa kurinalaisesti, joten meidän pitää olla kärsivällisiä pallon kanssa ja pyrkiä löytämään väyliä, joista murtautua maalintekoon. Jazzilla on myös paljon osaamista erikoistilanteista, joten koetamme olla antamatta heille näitä saumoja turhan paljon. Oma hyvä pallollinen pelaaminen riittää meillä kuitenkin voittoon, johon uskon vahvasti, alustaa päävalmentaja Tomi Kivikoski.

KaaPo on kohdannut FC Jazzin sarjaotteluissa seitsemän kertaa. Kaarinalaiset ovat voittaneet kolmasti, ja Jazz on ollut vahvempi neljästi. Kertaakaan ei ole päädytty pistejakoon. Joukkueiden keskinäisissä otteluissa on molemmat onnistuneet maalinteossa samassa ottelussa vain kertaalleen. Neljäs toukokuuta 2010 Jazz voitti 2–1. Muutoin voittava joukkue on jättänyt toisen aina nollille.

Joukkueen kokoonpanoon on tullut myös pieniä muutoksia, kun vähemmälle peliajalle jääneet pelaajat on päästetty hakemaan peliaikaa alueen muista seuroista. Samalla hyökkäyspäätä on vahvistettu jo aiemmin uutisoidusti Joona Järvistöllä ja Juho Salmisella. Molemmat miehet ovat aiempina kausina tehtailleet aimo annoksen osumia KaaPo-paidassa, joten maaleja on kotiyleisön lupa odottaa myös lauantaina.

Katsojia hemmotellaan myös kentän ulkopuolella, kun viime viikolla pyöreitä vuosia täyttänyt seuran puheenjohtaja Olli Tuominen tarjoaa katsojille kakkukahvit. Ottelu alkaa Keskurin sametilla kello 14 - tervetuloa!

PS. KaaPon ja LiiKe ry:n lähes kymmenen vuotta kestänyt yhteistyö saa jatkoa, kun keräämme jälleen elokuussa käytetyt, mutta hyväkuntoiset futisvarusteet lahjoitettavaksi eteenpäin! Kun tuot Jazz-otteluun tullessasi keräykseen sopivia futisvarusteita, pääset ilmaiseksi seuraamaan ottelua! Keräyksessä vastaanotetaan käytettyjä mutta hyväkuntoisia nappulakenkiä, säärisuojia, maalivahdin hanskoja, pelipaitoja ja palloja. T-paitoja ja sukkia ei oteta vastaan. Lue lisää täältä.

Ottelulive

Huutokauppa

Tällä viikolla huudetaan kaksi UEFA Regions' Cup -pelipaitaa! Nämä paidat ovat uniikkeja ja osa KaaPolaista futishistoriaa - huuda omaksesi! Ennen ottelua voit huutaa itsellesi Jussi Luotosen paidan, Huutamaan pääset tästä. Lisäksi ottelu tauolla huudettavana on Roope Läpisen paita.

Tilastot

6 - 0

FC Jazz
(5-0)
5'MaaliJärvistö Joona
13'MaaliSalminen Juho
17'MaaliSalminen Juho
25'MaaliKuusio Niklas
46'MaaliHonkasalo Hans
63'Vaihto ulosOjanperä Aleksi
63'Vaihto sisäänMadetoja Joonas
74'MaaliSalminen Juho
74'Vaihto ulosJärvistö Joona
74'Vaihto sisäänLäpinen Roope
75'Vaihto ulosKuusio Niklas
75'Vaihto sisäänSalminen Matias