Leo Tommila KaaPon C- ja B-vaiheen tyttöjoukkueiden vastuuvalmentajaksi
Julkaistu: 24.11.2021 14.00

Leo Tommila KaaPon C- ja B-vaiheen tyttöjoukkueiden vastuuvalmentajaksi

Kaarinan Pojat on solminut valmentajasopimuksen Leo Tommilan (UEFA A) kanssa. Tommila vastaa jatkossa KaaPon C- ja B-tyttöikäluokkien vastuuvalmennuksesta. Kaudelle 2022 kokonaisuus kattaa siis C-tytöissä ikäluiokat 2008-2007 syntyneet ja B-tytöissä 2006-2004 syntyneet.

Leo Tommila on aloittanut vuonna 2017 Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirin tyttövalmennuksen kehittäjänä. Vuonna 2020 Tommila siirtyi Suomen Palloliiton organisaatiouudistuksen myötä Suomen Palloliiton läntisen A alueen aluevalmentajaksi. Leo Tommila on omalta osaltaan vastannut Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella tyttöjalkapalloseurojen valmennuksen laadun kehittämisestä ja seurojen välisen yhteistyön rakentamisesta. Suomen Palloliiton alueleiritoiminnan lisäksi Tommilalla on ollut myös merkittävä rooli alueen nuorten maajoukkuepelaajien henkilökohtaisen kehittymisen tukemisessa.

- KaaPon toimintamallimuutos käynnistyi vuonna 2018, jolloin seurassa siirryttiin vahvasti ammattivalmennuksen piiriin. Tasalaatuinen ja laadukas toimintaympäristö on näkynyt merkittävänä pelaajamäärän kasvuna KaaPon tyttöjoukkueissa, poikajoukkueiden lisäksi. Tällä hetkellä tyttö- ja naispelaajien määrä lähentelee jo 350 pelaajan rajapyykkiä. Nuorimmista ikäluokista liikkeelle lähtenyt muutos saavuttaa nyt vanhimmat juniori-ikäluokat, joten on luontevaa, että seuraava merkittävä satsaus kohdistuu Leksan kautta tyttöjen C- ja B-vaiheeseen, taustoittaa KaaPon toiminnanjohtaja Harri Laaksonen.

KaaPon tyttöpelaajapolku on vanhemmissa juniori-ikäluokissa perustunut Turun Palloseuran kanssa toteutettuihin yhteisjoukkueisiin. KaaPosta onkin vuosittain siirtynyt lukuisia tyttöpelaajia YJ-joukkueiden kautta pelaamaan TBSM-sarjaa sekä KaaPon alaisuudessa toimineen YJ2 ryhmän mukana B-2.divisioonaa. Nyt tehtävillä satsauksilla halutaan kehittää KaaPolaisten pelaajien mahdollisuutta tavoitella omaa huippua, oman seuraympäristön sisällä, pidempään.

- Tällä hetkellä KaaPon nuoremmat tyttöjoukkueet ovat mukana valtakunnan korkeimmilla sarjatasoilla. Tämä itsessään antaa seuralle velvollisuuden huolehtia pelaajien ympäristöstä myös jatkossa. Leo Tommilan mukaantulo antaa Jarno Kurokallion aloittamalle työlle jatkumon, jonka tavoitteena on mahdollistaa merkittävät lisäsatsaukset pelaajien arjen laadun parantamiseen, kiteyttää Laaksonen.

Kausi 2022 tuo muutoksia myös KaaPon naisten joukkueympäristöön. Kaudenvaihdon yhteydessä naisten edustuksen valmennuksesta ottavat vastuun Tero Forss ja Markku Tolonen. Naisten edustuksen lisäksi vuoden vaihteen jälkeen KaaPossa käynnistyy Raimo Lindholmin vetämänä naisten kakkosjoukkue.

Kaarinan Pojat ry

Erotuomarinkatu 4, 20780 Kaarina

toimisto@kaapo.fi


y-tunnus: 1006858-6