Kovaa vauhtia kohti jalkapallokesää!
Julkaistu: 07.03.2022 11.00

Kovaa vauhtia kohti jalkapallokesää!

On huhtikuun loppu. Kalenteri kertoo, että seuraava viikko on hiihtolomaviikko Varsinais-Suomessa. On aika ottaa hetkeksi etäisyyttä joukkueharjoittelusta ja keskittyä akkujen lataamiseen kesää silmällä pitäen. Seuraava lyhyt harjoitustauko on heinäkuussa.

KaaPon tyttöjoukkueiden toiminta on aktiivista läpi vuoden. Hallinnollinen kaudenvaihto tapahtuu lokakuun lopussa, mutta toiminta jatkuu aktiivisena läpi talven. Talven aikana KaaPon tyttöjoukkueiden pelaajamäärä on kasvanut entisestään, kun uudet ja muualta siirtyneet nuoret futistytöt ovat löytäneet mukaan Kaapon toimintaan.

- KaaPon tyttöjalkapallotoiminta on tällä hetkellä erittäin houkutteleva harrastus. Satsaukset toiminnan laatutekijöihin päätoimisten valmentajien ja vapaaehtoisvalmentajien koulutusten muodossa kantaa hedelmää. Lasten harrastukselle asetetaan tänä päivänä laatuodotukset, joihin seurojen tulee kyetä vastaamaan, taustoittaa KaaPon nuorimpien tyttöjoukkueiden toiminnasta vastaava Harri Laaksonen.

Nykyisessä KaaPon toimintaympäristössä lasten harrastamisen tavoitteet pyritään saattamaan samaan linjaan toiminnan sisällön kanssa. Toiminnan sisällössä halutaan huomioida eri tavoitteilla toiminnassa mukana olevat lapset ja nuoret yksilötasolla.

- Joillekin harrastuksen motiivi on puhtaasti kaverit. Toiselle se on kilvoittelu paremmuudesta. Nämä eivät ole toisiaan poissulkevia asioita. Kaikki johtaa kuitenkin ympäristöön, joka tuottaa lapselle onnistumisen ja epäonnistumisen tunteita. Pettymykset kuuluvat myös asiaan, oli sitten kyse hävitystä ottelusta tai muista tunteita aiheuttavista asioista. Pääasia on, että näidenkin tunteiden käsittelyä voidaan harjoitella turvallisessa ympäristössä, jatkaa Laaksonen.

Toimintaan oleellisena osana kuuluu kilpaileminen. KaaPon tyttöjoukkueet osallistuvat laajalla rintamalla Suomen Palloliiton sarjatoimintaan ja erilaisiin turnaustapahtumiin kalenterivuoden aikana. Huhtikuussa käynnistyvä sarjatoiminta on taas hieno mahdollisuus päästä esittelemään talven aikana hioutuneita taitoja. Pelipaidan pukeminen päälle antaa aina lisälatauksen myös kokeneille valmentajille.

- Joka vuosi se tuntuu yhtä hyvältä. Päivä pitenee, aurinko nousee ylemmäs ja alkaa sulattaa lunta kentän reunoilta. Siitä tietää, että kesä on jälleen kerran tulossa. Se tunne kun toppatakin saa vaihtaa tuulitakkiin ja lopulta T-paitaa, niin sitä ei voita mikään. Jos tänä vuonna myös valmentaja muistaisi laittaa aurinkorasvaa ajoissa nenän päähän, summaa Laaksonen.

Kaarinan Pojat ry

Erotuomarinkatu 4, 20780 Kaarina

toimisto@kaapo.fi


y-tunnus: 1006858-6