Helmariliigan loppusarjat pelattu - KaaPon matka jatkuu kohti kansainvälistä turnausta
Julkaistu: 07.10.2022 15.00

Helmariliigan loppusarjat pelattu - KaaPon matka jatkuu kohti kansainvälistä turnausta

Alkuvuodesta alkanut Helmariliiga alkaa tiivistyä kohti loppuhuipentumaa. Helmikuussa alkanut Suomen Palloliiton uusi pelaajakehitystoiminto on nyt saavuttanut vaiheen, missä mukana on enää kourallinen joukkueita. Eerikkilän Urheiluopistolla 2.-4.10.2022 pelatut loppusarjat yhdistivät eri polkua edenneet joukkueet yhteiseen tapahtumaan, josta menestyjät saisivat paikan marraskuun lopussa pelattavaan kansainväliseen lopputurnaukseen.

Helmariliiga etenee asteittain paikallisella tasolla aloitettavista pelitapahtumista, kohti valtakunnallisia pelaajakehitystapahtumia. Ensimmäinen Turun Lähitapiola-areenalla pelattu tapahtuma kokosi yhteen Turun lähiseudun seuroja. Seuraavassa vaiheessa Kaupin urheilukeskukseen Tampereelle kokoontui voittajaryhmät koko Suomen Palloliiton läntiseltä alueelta, aina pohjanmaata myöten. Tämän jälkeen ensimmäinen valtakunnallinen tapahtuma pelattiin kesäkuun puolivälissä Eerikkilässä, josta voittajajoukkueet etenemivät kolmipäiväiseen loppusarja tapahtumaan nyt lokakuun alussa Eerikkilään.

Helmariliiga-konseptissa välivaiheissa pois tippuneista joukkueista kootaan alueellisia ja koko Suomen alueelta koottuja yhdistelmä, eli United, joukkueita.

- On selvää, että Helmariliigan alkukierroksilla mukana on seuroja ja joukkueita hyvin erilaisista lähtökohdista. Tasoerot ovat jo näissä ikäluokissa valtavia, kuten tietysti pitääkin olla. Näin ollen jatkossa itse Helmariliiga-konsepti vaatii varmasti kriittistä tarkastelua, jotta se vastaa siihen tarpeeseen, johon se on suunniteltu. Toinen mielenkiintoinen asia on, että joukkueita arvotetaan toiminnassa Suomen Palloliiton laatujärjestelmätasojen kautta, joka nyt saadun kokemuksen pohjalta on varsin huono luokitteluperuste kilpailulliseen toimintaan, toteaa KaaPon 2009 syntyneiden tyttöjen vastuuvalmentaja Harri Laaksonen.

Marraskuun kansainväliseen lopputurnaukseen on KaaPon ohella raivannut tiensä HJK, JyPK, FC Nokia sekä SPL United. Kansainväliset vieraat tapahtumassa ovat Hammarby (Ruotsi) sekä FC Nordsjælland (Tanska).

Kaarinan Pojat ry

Erotuomarinkatu 4, 20780 Kaarina

toimisto@kaapo.fi


y-tunnus: 1006858-6