KaaPon CT-ikäluokat kovalla vauhdilla kohti kesän sarjakauden alkua
T14 (2007)Julkaistu: 02.04.2021 19.30

KaaPon CT-ikäluokat kovalla vauhdilla kohti kesän sarjakauden alkua

Kaarinan Poikien tyttöjoukkueet odottavat jo kuumeisesti kevään etenemistä siihen pisteeseen, että pelitoiminta pääsee alkamaan. Poikkeuksellinen talvi on keskittänyt ajatukset vahvasti harjoitteluun, pelaamisen sijaan. Harjoitteluun onkin panostettu paljon.

- KaaPossa on otettu vallitsevan tilanteen aiheuttamat rajoitukset vakavasti. Se ei kuitenkaan tarkoita tärkeän harrastuksen keskeyttämistä. Päinvastoin. Tällaisessa poikkeustilanteessa mitataan seuraorganisaation voima ja se, miten asioihin pystytään reagoimaan, toteaa KaaPon C-ikäluokan tyttöjen vastuuvalmentaja Harri Laaksonen.

Koska kulunut talvikausi on monen pelaajan osalta tarkoittanut pidempää omatoimisen harjoittelun jaksoa, on harjoittelun sisältö tuotettu heille myös tuosta lähtökohdasta. Harjoitusviikko on paloiteltu normaalin joukkueharjoitteluviikon mukaisesti ja halutessaan pelaajat ovat pystyneet harjoittelemaan miltei täyspainoisesti.

- On tietysti selvää, että pelikokonaisuuden harjoittelu kärsii tällaisessa tilanteessa. Se ei kuitenkaan estä kokonaisuuden pilkkomista pienempiin kokonaisuuksiin, joita puolestaan on täysin mahdollista harjoitella laadukkaasti myös omatoimisesti. Näin tuntuma pelivälineeseen ja itse peliin pysyy hyvänä, kiteyttää Laaksonen.

KaaPon CT ikäluokat, 2007 ja 2006 syntyneissä tytöissä, suuntaavat kauteen suurin odotuksin. 2007-syntyneiden tyttöjen joukkue otti menneellä kaudella toisen sijan oman ikäluokkansa korkeimmalla sarjatasolla, heti Tampereen Ilveksen vanavedessä.

- Viimeisten kierrosten ryöstöretki Tampereelle on varmasti vielä kaikkien mielessä, kun KaaPo haki tärkeän 1-2 vierasvoiton Ilveksestä. Tuohon kun yhdistetään loppukesän HJK kutsuturnauksen onnistumiset Suomen huippujoukkueita vastaan, niin uskomme pelaajien itseluottamuksen antavan hienon lähtöloikan myös tulevaan jalkapallokauteen. Odotus kauden alkamiseksi on siis jo kova, summaa vastuuvalmentaja Harri Laaksonen.

2006-syntyneiden ikäluokka on mielenkiintoinen. KaaPon seurajohtoinen toimintamalli ulotettiin viime kauden päätteeksi kattamaan myös 2006-syntyneet pelaajat, pojissa ja tytöissä. Juuso Helander ja Petri Lindroos saivat näin valmennusryhmään lisäapuja, kun ikäluokka yhdistettiin harjoitusympäristöltään koko C-ikäluokan kattavaksi kokonaisuudeksi ja vastuuvalmennus keskitettiin Harri Laaksoselle.

- Nyt on tehty marraskuusta asti töitä kovalla asenteella. Oli todella harmi, että Palloliiton aluetapahtumat on jouduttu perumaan talven osalta. Aluetapahtumiin oli kutsuttu mukaan myös KaaPon Lilja-Nora Laihonen, Sanni Virtanen ja Lotta Leijon. Olisi ollut todella hienoa nähdä tytöt tuossa ympäristössä jo kuluvana talvena, mutta he tulevat saamaan mahdollisuutensa myöhemmin, taustoittaa Laaksonen.

Molempiin ikäluokkiin on tullut mukaan useita uusia pelaajia kuluneen talven aikana. On ilo todeta, että Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueen suurin tyttöjalkapalloseura herättää tavoitteellisissa pelaajissa vahvaa kiinnostusta. Panostukset nuorimpiin U15 ikäluokkiin kantaa sitä hedelmää, jota on kylvetty viimeisten 5-6 vuoden aikana kaarinalaisseuran tyttöpelaajien junioripolkuun.