HJK:n PLG kutsuturnauksen kuulumisia
Julkaistu: 15.09.2021 14.00

HJK:n PLG kutsuturnauksen kuulumisia

Syyskuun alku keräsi Helsinkiin sankan joukon suomalaisia huippujoukkueita eri ikäluokista. Bolt Areenan ympäristössä Töölössä ja Talin jalkapallokentillä pelattiin vuotuinen HJK kutsuturnaus, Play Like A Girl-turnaus. Turnausikäluokat käsitti kaikki ikäluokat 2011-2007 syntyneissä. Kaarinan Pojat osallistui turnaukseen kaikissa turnausikäluokissa.

- Yleinen huomio turnauksesta on, että vuosi vuodelta joukkueiden taso turnauksessa paranee. Pelaajien taitotaso ja pelin ymmärrys menevät selkeästi eteenpäin. Mitä pidemmälle turnaus etenee, niin yleensä myös pelaamisen intensiteetti kasvaa. Se kertoo siitä, että panostukset valmennuksen tasoon näkyy joukkueiden toiminnassa, toteaa KaaPon tyttöjoukkueiden vastuuvalmentaja Harri Laaksonen.

PLG turnaus on selkeästi yksi jalkapallokauden ykkösturnauksista Suomessa. Vuoden 2021 turnaus kutistui 2007 syntyneiden ikäluokassa valitettavan pieneksi, erinäisten poisjääntien vuoksi. Myös KaaPon joukkue kärsi merkittävistä poisjäänneistä, mikä on ollut kauden kuva koko kesän.

Turnausviikonloppu lähti käyntiin ottelulla FC Nokiaa vastaan. Joukkue oli tuttu entuudestaan, ottihan se paikan kevään karsintojen jälkeen syksyn Liiga Etelään, KaaPon nenän edestä. Tälläkin kertaa KaaPolaiset joutuivat tunnustamaan nokialaiset paremmiksi lukemin 0-2.

Lauantaipäivä sai räväkän lähdön, kun vastaan asettui itse emäntäjoukkue HJK. Bolt Areenalla pelattu ottelu oli osoitus siitä, että KaaPo kuuluu tässäkin ikäluokassa aivan kansallisen kärjen tuntumaan. Niukkaan 1-2 tappioon päättynyt toinen alkusarjapeli sinetöi kuitenkin sen, että ote mitalipeleihin karkasi.

Viimeisessä alkusarjapelissä vastaan asettu Klubi-36 YJ Iisalmesta. Tiukan taiston jälkeen ottelussa tasattiin pisteet 1-1 lopputuloksella. Näin ollen KaaPon alkulohkosijoitukseksi tuli 3., joka toi ensimmäiseen jatkopeliin VFA/VIFK YJ ryhmän luovutuksesta johtuen vapaakierroksen.

Sijoitusotteluun 5.-6. sijoista vastaan asettui HJK sininen. Tällä kertaa KaaPo ei jättänyt ottelussa jossiteltavaa ja voitto kirjattiin hyvän ottelun jälkeen 2-0.

- Kokonaisuus huomioiden pitää olla todella tyttyväinen turnauksen antiin. Alunperin suunnitelmissa ollut peliryhmä kapeni viimeisen viikon aikana merkittävästi ja lopulta turnaukseen lähdettiin erittäin pienellä pelaajamäärällä. Positiivista kuitenkin oli, että tämä antoi isolle joukolle uusia tyttöjä kokemuksen tämän tyyppisestä turnausympäristöstä. Huippukentät ja vastassa hyviä joukkueita, niin ei turnausviikonlopulta voi oikein enempää odottaa, kiteyttää vastuuvalmentaja Laaksonen

Lopullinen turnaussijoitus 5.

KaaPo T14 (2007) peliryhmä

2 Alisa Ignatov
4 Erica Forsell
5 Lilja-Nora Laihonen
7 Inkeri Seppälä
9 Emma Pulkkinen
10 Elina Leijon
12 Minttu Leppänen
16 Wiia Laaksonen
17 Elma Dahlblom
20 Taimi-Lyydia Nummijärvi
26 Noora Sairanen
32 Anna Yli-Kauppila
39 Elina Kortelainen

Kaarinan Pojat ry

Erotuomarinkatu 4, 20780 Kaarina

toimisto@kaapo.fi


y-tunnus: 1006858-6