Kuusio ja Salminen jatkavat KaaPo-paidassa
Miehet edustusJulkaistu: 28.01.2021 10.30

Kuusio ja Salminen jatkavat KaaPo-paidassa

Kauden 2021 kattavaan jatkosopimukseen ovat nimensä laittaneet myös Rauman lahja KaaPolaiselle futikselle, eli Niklas Kuusio, sekä kauden 2020 Kakkosen maalikuningas Juho Salminen. Tuleva kausi on sekä 25-vuotiaalle Salmiselle että 26-vuotiaalle Kuusiolle viides KaaPo-paidassa.

Päävalmentaja Pasi Läpinen on silminnähden tyytyväinen saadessaan pitää miehet joukkueessa. ”Juhon kaltaisen hyökkääjän haluaisi jokainen valmentaja omaan joukkueeseensa”, toteaa mies ykköstykistään. ”Hänen nopeutensa ja maalintekotaitonsa ovat ominaisuuksia, joita tullaan vaalimaan tulevalla kaudella”, Läpinen sanoo ja jatkaa: ”Kuusio puolestaan on joukkueelle erittäin arvokas pelaaja. Hänen asennoitumisensa harjoitteluun ja pelaamiseen on ammattimaista joka tilanteessa. Harjoituskentällä hän ei säästele voimiaan, vaan painaa täysillä alusta loppuun. Lisäksi hän on aina positiivinen ja kannustaa muita parempiin suorituksiin.”

Viime kaudella peräti 17 häkkiä iskenyt Juho Salminen odottaa innoissaan tulevaa kautta. ”Nyt kun on muutettu vähän systeemejä, on tullut paljon uutta virtaa ja peli näyttää tosi hyvältä tällä hetkellä”, hehkuttaa Salminen ja jatkaa: ”Pelit on sujunut treeneissä hyvin ja on menty tosi kovaa. Todella innoissani odotan uutta kautta.” Myöskään joukkueen ehdottomiin luottopelaajiin viime kaudet kuulunut Niklas ”Nikke” Kuusio ei peittele tyytyväisyyttään uuden kauden alussa: ”Todella hyvillä ja positiivisilla fiiliksillä mennään kohti uutta kautta. On ollut hienoa olla KaaPossa jo neljä vuotta, ei ole hinkua lähteä täältä mihinkään. Nyt saatiin vielä tälle kaudelle ihan uusi draivi ja on hienoa jatkaa täällä, on vain pelkkää positiivista sanottavaa”, fiilistelee Kuusio sopimustaan.

Päävalmentaja Läpinen kaavailee molemmille pelaajille isoa roolia tulevalla kaudella. ”Lagerroosin Tumppi valmennustiimistä keskittyy hyökkääjiin ja maalintekoon erityisen tarkasti. Juho on totta kai siinä esimerkkinä muillekin, varsinkin nuoremmille pelaajille”, Läpinen kertoo. ” Juho on kaiken osaamisen lisäksi hieno persoona! Hän ei juurikaan pidä ääntä itsestään, vaan antaa tykkinsä ja tekojen puhua”, lisää Läpinen. ”Täytyy olla vaan oikeaan aikaan oikeassa paikassa ja laittaa pallo maaliin”, kiteyttää Salminen maalinteon salaisuuden. ”Nikke puolestaan ilmentää hyvin sitä meininkiä, jota haluamme kentällä nähdä ja jollaista peliä haluamme myös katsojille tarjota. Energisyyttä, aktiivisuutta ja pelille heittäytymistä, sitä pitää kentällä näkyä. Hän johtaa tätä vaativaa prosessia omalla esimerkillään”, tiivistää Läpinen. ”Vasenjalkaisena ja hyvin liikkuvana pelaajana hän antaa meille useitakin vaihtoehtoja peluutuksen suhteen. Pelimies kaikilla mittareilla mitattuna”, Läpinen päättää.

Molemmat miehet lupailevat myös pääsevänsä maalien makuun kauden aikana. Salmisen tavoitteena on tehdä ”vähintään 10 maalia”, mutta mielellään sinne viime kauden lukemiin mennään. ”Uskon, että roolini tulee pysymään aika samanlaisena, mutta tämän kauden pelisysteemi saattaa toimia minulle jopa paremmin ja saan enemmän sellaisia palloja kuin haluan”, pohtii nopeajalkainen Salminen. ”KaaPon vahvuudet tulevat olemaan aktiivisuus, energisyys ja taisteluilme”, tiivistää Kuusio ja lupaa vielä lopuksi tehdä hänkin maaleja: ”Teen ainakin yhden enemmän kuin Valtanen”, Kuusio virnistää. Raumalaisten keskinäinen haaste on siis heitetty ilmoille. Aika näyttää kumpi vie.