KaaPo T11 (2009) keltainen Octocup mestariksi
T12 (2009)Julkaistu: 16.10.2020 00.00

KaaPo T11 (2009) keltainen Octocup mestariksi

Kaarinan Poikien T11 (2009) ikäluokan tyttöjoukkue on voittanut viikonloppuna pelatun Octocup-turnauksen. Turnaus on yksi vuotuisista kärkiturnauksista Suomessa, joka kokoaa samalla ikäluokan huippujoukkueet jalkapallokauden päätösturnaukseen.

Kaksipäiväinen turnaus alkoi varhain lauantaina ja se pelattiin Keski-Espoon Urheilupuiston upeissa olosuhteissa. Ensimmäisenä vastaan asettui Helsingin ylpeys HJK, joka jäi vahvasti esiintyneen kaarinalaisryhmän jalkoihin lukemin 5-1. Turnaus sai siis vauhdikkaan alun ja vahvaa itseluottamusta uhkunut KaaPo näytti heti osaamistaan huippuluokan vastustajaa vastaan.

Toiseen peliin vastaan asettui Ylöjärven Ilves. Perinteikäs tyttöjalkapallon suunnannäyttäjä Pirkanmaalta sai kuitenkin kokea kaarinalaiset paremmiksi lukemin 2-0. Viimeisessä alkusarjan pelissä vastaan asettui puolestaan PK-35 Vantaa, joka taipui lukemin 4-1.

Sunnuntaiaamu valkeni sateisena, mutta pelien käynnistyessä ennen puoltapäivää, myös taivas selkeni sopivasti. Alkusarjalohkon voiton jälkeen puolivälierävastustaksi oli valikoitunut C-lohkon 2. sijalle sijoittunut HooGee. HooGee on tuttu vastustaja kesän aiemmista turnauksista ja pelistä oli odotettavissa vauhdikasta jalkapalloa. KaaPo jatkoi tästä kohti välieräpelejä puhtaan 3-0 voiton turvin.

Välierässä vastassa oli FC Nokia. Nokialaiset ovat myös kuuluneet oman ikäluokkansa eliittiin jo vuosia ja ottelusta odotettiin kahden hyvän joukkueen kohtaamista. FC Nokia saikin otteluun salama-alun ja ei mennyt aikaakaan, kun tilanne oli vastustajalle 0-2. Kaarinalaisten rutiinin tasosta kertoo kuvaavasti se, että edes tämä hetken uinahtaminen ei sekoittanut joukkueen mielialaa. Nopealla tahdilla syntyneet maalit tasoittivat ottelun vielä ennen puoliaikaa ja loppuvihellyksen soidessa tulostaulu kertoi makeasta 4-2 voitosta nokialaisista.

Finaaliotteluun vastaan asettui EBK. Kuukausi aiemmin KaaPo kärsi kirvelevän finaalitappion HJK kutsuturnauksessa Bolt-Areenalla juuri EBK:n joukkueelle. Tuolloin taivaanmerkit olivat EBK ryhmän puolella, mutta nyt KaaPon joukkue oli päättänyt, että mitään ei jätetä jossittelun varaan. Pelikellon saavuttaessa täyden aikansa komeilivat taululla häkellyttävät 6-1 lukemat KaaPon hyväksi. Näin ollen joukkueen kapteeni Aava Aaltonen pääsi jo tutulla rutiinilla nostamaan voittopokaalin, olihan kyseessä jo kolmas perättäinen Octocup voitto kyseiselle joukkueelle.

- Tällaiset yksittäiset turnausvoitot ovat luonnollisesti se kirsikka kermakakun päällä. On kuitenkin hyvä muistaa, että mikään näistä ei tule ilmaiseksi. Työtunteja kentällä on tehty valtavasti. Tytöillä on aivan poikkeuksellinen sisäinen motivaatio kehittää itsestään parempia jalkapalloilijoita, joita me valmennustiimin kanssa sitten saamme olla auttamassa kohti heidän omia unelmia, kiteyttää KaaPon ikäluokan vastuuvalmentaja Harri Laaksonen.

- Kyse ei ole kuitenkaan yksittäistapauksista. Pelaajamäärä KaaPon tyttöjoukkueissa on erittäin suuri ja se mahdollistaa osallistumisen myös pelitoimintaan, joka on suunnattu aivan kansalliselle huipputasolle, käytännössä kaikissa tyttöikäluokissa. Tuo puolestaan on tulosta seuran pitkäjänteisestä työstä tyttöjalkapallon kehittäjänä alueella, jatkaa Laaksonen

- Tyttöjoukkueet suuntaavat tällä hetkellä kohti uutta kautta. Edessä on talvikausi ja valmistautuminen tulevaan kesään on jo aloitettu. Tavoitteita ei tältä osin tulla ainakaan laskemaan tulevaisuudessa, päinvastoin. Tavoitteena on saada yhä useampi tyttö mukaan harrastuksen pariin sekä mahdollistaa huippupelaajaksi kasvaminen sitä haluaville, päättää Laaksonen

Turnauksessa KaaPon värejä edustivat
KaaPo keltainen; Saimi Seppälä, Werna Fomenko, Emilia Vuori, Erika Laaksonen, Aava Aaltonen, Meri-Tuuli Ruusunen, Venla Sipilä, Elvi Lehtonen, Ilona Heinonen, Jessica Forsell
KaaPo musta; Linnea Kankainen, Emma Finne, Adele Lahdenperä, Nella Moilanen, Emilia Pesonen, Sara Tsernov, Sofia Danska, Minea Viljanen, Jessica Leino

Linkki turnaussivustolle tässä