KaaPon tyttöjoukkueet mukana huipputasoisessa Etelä-Suomen miniliigassa
T12 (2009)Julkaistu: 22.11.2020 00.00

KaaPon tyttöjoukkueet mukana huipputasoisessa Etelä-Suomen miniliigassa

Kaarinan Poikien toiminta on tiivistä myös talvikaudella. Tiiviin harjoittelupainotteisen talven sisään mahtuu myös paljon pelitoimintaa. Valtaosa pelitoiminnasta pyritään toteuttamaan kotikentällä Kaarinassa, mutta tiettyjä pelitoimintoja joudutaan hakemaan kauempaa.

- Koska KaaPon toiminnassa yksilöt halutaan huomioida hyvin, tarkoittaa se myös erilaisia pelitoimintoja kauteen. Kesäaikaan kohdennettua pelitoimintaa saadaan Suomen Palloliiton sarjatoiminnasta, mutta talvikaudella se rakennetaan suurelta osin seuravetoisesti, taustoittaa KaaPon valmennuspäällikkö Hannu Paatelo.

Perinteinen harjoituspeliympäristö saadaan Kaarinasta. Kaarinan keskusliikuntapuiston lämmitetty tekonurmi toimii näyttämönä harjoituspeleille, joita pelataan yhdessä lähialueiden seurojen kanssa. Pelitoiminta täydentyy harjoituspelien lisäksi Länsi-Suomen liigasta, joka on viralliselta statukseltaan Suomen Palloliiton ensimmäisiä läntisen alueen pelaajakehitystoimintoja, joilla halutaan taata peliympäristöä Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueen kasvattajaseuroille. KaaPo on tässä luonnollisesti isossa roolissa, onhan seura pelaajamäärällä mitattuna alueen suurin tyttöjalkapalloseura.

- Länsi-Suomen liigalla on tärkeä rooli KaaPon pelitoiminnassa. 5-6 kertaa kauden aikana kokoontuva pelitoiminto antaa kattavan kuvan siitä, mihin suuntaa seurojen toiminta menee alueellisesti. Länsi-Suomen liigan formaatti asettaa vaatimuksia seuroille toiminnan jatkuvuudesta niin pelaajamäärän, kuin laadunkin suhteen. Tässä suhteessa KaaPolla on tilanne hyvä. jatkaa Hannu Paatelo.

Puhuttaessa kansallisesta huipputasosta eriytetyn pelitoiminnan suhteen, puhutaan Etelä-Suomen miniliigasta. KaaPon ikäkausijoukkueilla on edustus kaikissa tyttöikäluokissa T2011-T2009. KaaPon lisäksi pelitoiminnossa ovat mukana ikäluokittain 7-8 huippuseuraa, muun muassa HJK, Ilves, FC Honka, EBK, FC Espoo ja VJS.

- On mahtavaa nähdä, miten KaaPon tytöt ottavat ikäluokasta toiseen paikkansa tuosta ympäristöstä. Kyse ei ole yksittäisistä laadukkaista ikäluokista, vaan jatkumosta. Siihen vaaditaan systemaattista työtä pelaajamäärän ja toiminnan laadun kehittämiseksi. Kyse ei siis ole sattumasta. KaaPo haluaa jatkossakin olla länsisuomalainen kanava näihin peliympäristöihin, toteaa vastuuvalmentaja Harri Laaksonen