KaaPon tyttöjoukkueiden katse jo tulevassa kesässä
Julkaistu: 29.01.2021 15.00

KaaPon tyttöjoukkueiden katse jo tulevassa kesässä

Kalenteri sen kertoo. On tammikuun alku ja toiminta käynnistyy lyhyen joulutauon jälkeen vauhdikkaasti. Kaarinan Poikien (KaaPo) tyttöjoukkueet siirtyvät takaisin joukkueharjoittelun pariin, yhdessä muiden KaaPon joukkueiden kanssa. Kaarinan KHT onkin ahkerassa käytössä seuraavien kuukausien aikana, kun seuran toimintaa on talvikaudella keskitetty keskusliikuntapuiston ja KaaPo-talon ympäristöön. Tyttöpelaajien määrä on noussut uusiin huippulukemiin, onhan seura jo viimeisen kahden vuoden ajan ollut Suomen Palloliiton läntisen alueen suurin tyttö- ja naisjalkapalloseura, liki 300 tyttö- ja naispelaajalla.

Itse harjoitustapahtuman kokonaisuus koki päivityksen, kun seurassa siirryttiin marraskuussa uuteen jalkapallokauteen. Tuolloin jalkautusvaiheeseen tullut jaksotusmalli kirkastaa tulevaisuudessa ne raamit, joilla joukkuetoiminnan harjoitussisältö sidotaan seuran omaan opetussuunnitelmaan. Jaksotusmallin luonnostelusta vastaa seurassa valmennuspäällikkö Hannu Paatelon ohella valmennuskoordinaattorit Jukka Talja ja Toni Ekroos yhdessä seuran ammattivalmennuksen kanssa. Jalkapallon lajitaitojen lisäksi nykymuotoisessa harjoitustapahtumassa on selkeä oheisharjoittelun osuus, jonka sisällöstä vastaa seuran fyysinen valmentaja Michael Oliphant. Oheisharjoittelun merkitys korostuu, kun puhutaan pelaajan vammojen ennaltaehkäisystä ja urheilullisten perusominaisuuksien kehittämisestä.

Kevätkausi käynnistyi Palloliiton MAS-testillä (Max Aerobic Speed). Testi antaa mahdollisuuden henkilökohtaiselle harjoittelun suunnittelulle, joka puolestaan tukee yksittäisen pelaajan tarkoituksenmukaista harjoittelua. MAS-testiin pohjautuvaa harjoittelun suunnittelua on luonnosteltu yhteistyössä Suomen Palloliiton läntisen alueen tyttövalmennuksen kehittäjä Leo Tommilan ja tyttömaajoukkueiden fyysisen valmentajan Ville Rajalaisen kanssa.

Nyt katse on käännetty kohti tulevaa kesää. KaaPon tyttöjoukkueet ovat päässeet harjoittelemaan koko talven suunnitellusti ja johdonmukaisesti. Suomen Palloliiton sarjailmoittautumiset sulkeutuvat seuraavien viikkojen aikana vaiheittain ja voimassa olevien koronarajoitusten hellittäessä myös erilaiset karsintasarjat alueellisiin huippusarjoihin käynnistyvät. KaaPo tullaankin näkemään laajalla rintamalla erilaisissa alueellisissa tyttösarjoissa. Vaikka HJK, Ilves, EPS, VJS, EBK ja muiden huippuseurojen kanssa pelattavat Etelä-Suomen miniliigat ovat olosuhteiden pakosta tauolla, niin pelituntuma pysyy hyvänä laadukkaan harjoittelun kautta. Motivaatio on korkealla ja odotukset kesän osalta hipovat pilviä.

Kaarinan Pojat ry

Erotuomarinkatu 4, 20780 Kaarina

toimisto@kaapo.fi


y-tunnus: 1006858-6