Kokemusta keräämässä HJK:n PLG kutsuturnauksessa
Julkaistu: 15.09.2021 14.00

Kokemusta keräämässä HJK:n PLG kutsuturnauksessa

Syyskuun alku keräsi Helsinkiin sankan joukon suomalaisia huippujoukkueita eri ikäluokista. Bolt Areenan ympäristössä Töölössä ja Talin jalkapallokentillä pelattiin vuotuinen HJK kutsuturnaus, Play Like A Girl-turnaus. Turnausikäluokat käsitti kaikki ikäluokat 2011-2007 syntyneissä. Kaarinan Pojat osallistui turnaukseen kaikissa turnausikäluokissa.

- Yleinen huomio turnauksesta on, että vuosi vuodelta joukkueiden taso turnauksessa paranee. Pelaajien taitotaso ja pelin ymmärrys menevät selkeästi eteenpäin. Mitä pidemmälle turnaus etenee, niin yleensä myös pelaamisen intensiteetti kasvaa. Se kertoo siitä, että panostukset valmennuksen tasoon näkyy joukkueiden toiminnassa, toteaa KaaPon tyttöjoukkueiden vastuuvalmentaja Harri Laaksonen.

- PLG turnaus on tälle kyseiselle ikäluokalle hieno asia, kesän Liiga Etelä sarjapaikan jatkoksi. Ikäluokka on ottanut viimeisten vuosien aikana isoja harppauksia kilpailullisesta näkökulmasta, niin oman tekemisen, kuin mukaan joukkueeseen toisaalta liittyneiden pelaajien muodossa. Näin ollen on tärkeää, että joukkue saa säännöllisesti kokemuksia tämän ympäristön peleistä, avaa Laaksonen.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui HJK sininen. HJK tasosta saatiin esimakua muutama viikko aiemmin Liiga Etelässä ja etu oli edelleen Helsinkiläisillä. Ottelu päättyi HJK 0-3 voittoon.

Toisessa alkusarjaottelussa vastaan asettui FC Kirkkonummi. Värikkäiden otteluvaiheiden jälkeen KaaPo avasi voittotilin lukemin 1-0. Voitto takasi alkulohkon 2. sijan ja paikan jatkosarjassa sijoista 7.-12. yhdessä JyPK ja HJK City kanssa. Jatkosarjan otteluiden niukka tappio 0-1 JyPKille ja voitto 3-2 HJK Citystä, tarkoitti sijoitusottelu sijoista 9.-10. ja vastaan asettuisi VJS.

Viimeinen ottelu Vantaan Jalkapalloseuran joukkuetta vastaan oli jälleen kerran tiivis ja hyvätasoinen ottelu. Loppuvihellyksen tullessa taululla oli kuitenkin lukemat 1-2 vastustajan eduksi.

- Turnaus oli erittäin erittäin tärkeä näille pelaajille ja valmennuksessa Tomi Kirsiaholle ja Tuomo Lassilalle. Vaikka joukkue raivasi upeasti kevään sarjapeleistä tiensä Liiga Etelään, niin kokemuksia tällaisista peleistä on edelleen kovin vähän. Moni tämänkin peliryhmän pelaaja pääsi ensimmäistä kertaa mittamaan omaa tasoaan tämän tason peleissä. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa kohti syksyn sarjapelitoimintaa, päättää Laaksonen.

KaaPo T13 (2008) peliryhmä

3 Lyydia Malmberg
5 Ilona Heinonen
6 Iida Andersson
10 Anna Tarkkanen
12 Pinja-Netta Koski
13 Nea Karlsson
18 Alissa Saarela
21 Iida Lassila
22 Viivi Kivi
23 Estella Mattila
26 Sara Willberg

Kaarinan Pojat ry

Erotuomarinkatu 4, 20780 Kaarina

toimisto@kaapo.fi


y-tunnus: 1006858-6