KaaPo mukana Suomen Palloliiton T13 taso-I lopputurnauksessa
Julkaistu: 14.10.2021 10.00

KaaPo mukana Suomen Palloliiton T13 taso-I lopputurnauksessa

Kaarinan Pojat T13 (2008) ikäluokka lunasti kevään sarjamenestyksen kautta paikan syksyn T13 Etelä Liigan sarjatoimintaan. Samalla varmistui paikka lokakuun alussa pelattavaan Suomen Palloliiton taso-I lopputurnaukseen. Lopputurnaus pelattiin Kuopiossa, Lippumäen hienossa urheilupyhätössä. Turnaukseen oli valikoitunut mukaan yhteensä 16 joukkuetta, jotka edustavat tällä hetkellä ikäluokan kansallista huippua Suomessa.

KaaPon ryhmä oli turnauksessa liikkeellä varsin pienellä 10 pelaajan joukkueella. Valmentajat Tomi Kirsiaho ja Tuomo Lassila saivat kuitenkin mukaan turnaukseen iskukykyisen ryhmän, joka oli sellaisenaan osallistunut jo useampiin Etelä Liigan otteluihin syyskauden aikana. Odotukset olivat siis korkealla.

- Turnaus on ehdoton kohokohta T13 ikäluokan vuosikalenterissa. Valikoituminen mukaan turnaukseen on tietysti seurausta pitkäjänteisestä työstä ja pelaajien korkeasta sitoutumisesta yhteiseen tavoitteeseen. Se on vaatinut matkan varrella monenlaisia tavoitteen saavuttamista edistäviä valintoja ja tietysti myös uhrauksia. Ei ole sattumaa, että joukkue taistelee tänä päivänä tasapäisesti Suomen parhaiden tyttöjoukkueiden rinnalla Etelä Liigassa ja SPL lopputurnauksissa, taustoittaa ikäluokan vastuuvalmentaja Harri Laaksonen.

Turnauksen alkulohkossa C vastaan asettuivat Etelä Liigassa kertaalleen kohdatut PKKU ja EBK. Neljäntenä joukkueena alkulohkossa oli mukana Pohjoisen Liigan kärkijoukkueisiin lukeutuva ONS YJ. Turnaus saataisiin siis heti käyntiin erittäin haastavilla ja tasokkailla peleillä.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Pallokerho Keski-Uusimaa (PKKU). Ottelu oli kaikkiaan tasainen ja molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa ottelun ratkaisemiseksi. Loppuvihellyksen tultua PKKU oli kuitenkin maalein 3-2 parempi ja turnaus lähti KaaPon osalta liikkeelle niukalla tappiolla.

Perjantain toiseen otteluun vastaan asettui Esbo Bollklubb (EBK), joka oli KaaPon tavoin hävinnyt ensimmäisen ottelunsa turnauksessa ONS:ille: Tähän otteluun KaaPo ei jättänyt minkäänlaista kysymysmerkkiä, vaan latoi taululle upeat 8-3 voittolukemat. Hieno voitto piti edelleen unelman ylemmästä loppusarjasta elossa, kun ONS voitti samaan aikaan PKKU omassa ottelussaan.

Viimeiseen alkusarjaotteluun vastaan asettui Oulu Nice Soccer (ONS YJ) yhteisjoukkue, joka oli kahden voiton turvin alkulohkon kärkipaikalla ennen viimeistä kierrosta. KaaPo lähti kuitenkin peliin asenteella, että mitään ei jätetä sattuman varaan. Nopea 2-0 johto vei lopulta upeaan 3-1 voittoon, joka takasi samalla paikan ylempään loppusarjaa ja taisteluun sijoista 1.-8. ONS YJ kohtalona oli tippuminen alkulohkon kolmannelle sijalle, kun PKKU varmisti omalla voitollaan paikan ylempään jatkosarjaan.

- Tasainen alkulohko, jossa kolme joukkuetta päätyy tasapisteisiin, kertoo kaiken turnauksen luonteesta. Tasaisuus suorituksessa palkitsi KaaPon tällä kertaa paikalla ylempään loppusarjaan, kun samoissa pisteissä ollut Oulu joutui tyytymään alempaan. Se on pelin henki, kun pelataan lyhyttä turnaussarjaa, toteaa Laaksonen.

Puolivälierään vastaan asettui Hämeenlinnan Jalkapalloseura (HJS). Myös HJS oli tuttu kesän sarjapeleistä ja joukkue tiedettiin erittäin kovaksi vastustajaksi. Peli päättyikin HJS selkeään 1-6 voittoon. Näin HJS suuntasi kohti mitalipelejä, kun taas KaaPo suuntasi pelaamaan sijoista 5.-8.

Seuraavaan otteluun vastaan asettui Lauritsalan Työväen palloilijat (LAUTP). Vain viikkoa aiemmin pelattu Etelä Liigan ottelu Lappeenrannassa oli päättynyt LAUTP voittoon ja nyt tuota lähdettiin kääntämään. Varsinainen peliaika päättyi 0-0 tulokseen tasaisten vaiheiden jälkeen ja edessä oli rangaistuspotkukilpailu. Tällä kertaa LAUTP oli näissä etevämpi ja KaaPon tie jatkui pelaamaan sijoituksista 7.-8.

Turnauksen viimeiseen otteluun vastaan asettui tuttu joukkue pääkaupunkiseudulta, nimittäin PKKU. Turnausympyrä sulkeutui näin alkusarjan ensimmäistä vastustajaa vastaan. Tälläkin kertaa PKKU vei voiton KaaPolaisista ja tällä kertaa lukemin 2-4. Näin ollen turnauksen loppusijoitus KaaPolla oli 8.

- Turnaus antoi joukkueelle hyvän vertailukohdan siitä, missä pelaajakehityksessä KaaPon osalta mennään. Nousujohteinen kausi sai näin arvoisensa päätöksen ja kun tuloksellinen menestys vielä palkitsi, niin ei voi kuin olla tyytyväinen. 8. sija Suomen huippujen joukossa on erinomainen saavutus. Lisäksi kun tuloksia tarkastelee, niin Etelä Liigan joukkueiden painottuminen turnauksen kärkisijoille kertoo oman sarjamme kilpailullisuudesta. On mahtavaa saada viikoittain tämän tasoisia joukkueita vastaan. Se vie meidän juttua voimakkaasti eteenpäin, päättää Laaksonen.

Onnittelut KaaPo T13 (2008) joukkueen tytöille ja taustoille hienosta turnausmenestyksestä. Kaiken tämän takana on tarina, jossa sisäinen motivaatio ja panostukset näyttelevät isoa osaa. Se on vaatinut jo tässä kohtaa vahvaa sitoutumista ja tarina saa varmuudella jatko-osia tulevaisuudessa.

Pelaajaluettelo

2 Ignatov Alisa
3 Malmberg Lyydia
5 Heinonen Ilona
10 Tarkkanen Anna
12 Koski Pinja-Netta
13 Karlsson Nea
18 Saarela Alissa
21 Lassila Iida
22 Kivi Viivi
23 Mattila Estella


Palloliiton tulospalvelu

Tästä


Lopulliset sijoitukset

 1. HJK
 2. FC Honka Akatemia
 3. HJS
 4. NJS
 5. Ilves
 6. LAUTP
 7. PKKU
 8. KaaPo
 9. VPS/FC Sport YJ
 10. ONS YJ
 11. OHF
 12. FC Nokia
 13. JyPK
 14. FC Hertta
 15. KuPS
 16. EBK

Kaarinan Pojat ry

Erotuomarinkatu 4, 20780 Kaarina

toimisto@kaapo.fi


y-tunnus: 1006858-6