KaaPo T13 (2008) mukaan Suomen Palloliiton Liiga Etelään
Julkaistu: 12.07.2021 18.00

KaaPo T13 (2008) mukaan Suomen Palloliiton Liiga Etelään

Kulunut jalkapallokausi on ollut monella tapaa poikkeuksellinen. Talvikauteen kohdistuneet kilpailutoiminnan rajoitteet venyivät pitkälle kevääseen, jolloin sarjakauden käynnistyminen puolestaan venyi alkuperäisestä aikataulusta. Poikkeuksellisen pitkä pelaamattomuusjakso keskitettiinkin harjoitteluun.

- Onhan se poikkeuksellista, että näissä ikäluokissa ollaan pelaamatta yhtään ottelua koko talvikauden aikana. Normaalisti ensimmäiset karsintasarjat T13 ikäluokassa alkavat jo heti vanhan kauden päätyttyä marraskuussa, mutta ei siis tänä vuonna. Noudatimme annettuja ohjeistuksia pilkulleen ja keskityimme murehtimisen sijaan laadukkaan harjoitusympäristön luomiseen, toteaa Kaarinan Poikien tyttöjoukkueen vastuuvalmentaja Harri Laaksonen.

Jo uuden kauden kynnyksellä marraskuussa oli selvää, että kesällä 2021 joukkueella on yksi ainoa tavoite ja se oli nousu syksyksi valtakunnan korkeimpaan sarjaan Liiga Etelään. Liiga Etelä on Suomen Palloliiton eteläisen alueen ylläpitämä sarjataso, johon valikoituvat kevään sarjojen (T13 ykkönen) menestyneimmät kymmenen joukkuetta. KaaPon lisäksi läntiseltä alueelta tiensä Liiga Etelään raivasivat Ilves, HJS sekä FC Nokia. Etelän alueelta sarjassa ovat mukana HJK, EBK, FC Honka, PKKU, NJS ja LAUTP. Seura on siis Suomen kovinta huippua.

- Aina voidaan asettaa kilpailullisia tavoitteita. Tilanne on kuitenkin niin, että pitkäjänteinen työ, motivoituneet pelaajat ja oikea vaatimustaso ovat ne rakennuspalikat, joilla tällaista kilpailullista menestystä voidaan rakentaa. Kaikilla pitää olla yhteinen päämäärä joukkueen sisällä ja seurassa. Nämä eivät tule sattumalta, kiteyttää Laaksonen.

Liiga Etelä sarjapaikan lisäksi joukkue varmisti paikkansa lokakuun alussa pelattavaan Suomen Palloliiton I tason lopputurnaukseen.

Kaarinan Poikien tyttöjoukkueiden menestys on ollut huimaa tämän kevään sarjoissa yli ikäryhmärajojen. KaaPon T14 (2007) ikäluokka jäi niukin naukin ulos oman ikäluokkansa Liiga Etelästä, ollen oman karsintalohkonsa neljäs. Nuoremman T12 (2009) ikäluokan tytöt olivat puolestaan mukana T13 ikäluokan karsintasarjassa ja jäivät omassa lohkossaan kolmanneksi, heti Liiga Etelä paikan varmistaneiden Ilveksen ja HJS:n 2008-syntyneiden joukkueiden vanavedessä. Suoritus on huima, kun mietitään kokonaisuutta.

-

Kaarinan Pojat ry

Erotuomarinkatu 4, 20780 Kaarina

toimisto@kaapo.fi


y-tunnus: 1006858-6