Tälle sivulle kerätään kysymyksiä ja vastauksia niin palautteiden kuin erilaisten yhteydenottojen kautta.

Kausimaksut

Kausimaksu on jaettu 12 tasasuuruiseen kuukausierään.
Kausimaksuun kuuluu seuran perustoiminta.
Tarkempaa tietoa kausimaksun sisällöstä TÄMÄN LINKIN kautta.

Maksurästit
Kaarinan Poikien johtokunta on kokouksessaan 28.11.2022 päättänyt kautta 2023 koskien, että pelaaja, jolla on maksamattomia kausimaksuja 2 kk tai pidemmältä ajalta, asetetaan harjoittelu- ja pelitauolle. Harjoittelutauko- ja pelitauko päättyvät, kun rästiin jääneet maksut on suoritettu.
Mikäli tarvitsette maksusuunnitelman, voitte olla yhteydessä Kaarinan Poikien toimistolle joko sähköpostitse toimisto@kaapo.fi tai puhelimitse p. 040 847 8519 (ti-pe klo 10-16)
Huomioittehan myös, että maksamattomat kausimaksut estävät pelaajan siirtymisen muihin seuroihin.

Harjoitusvuorot (jakaminen, muuttuminen jne)

Vuoden aikana meillä on 4 erilaista olosuhdetilannetta Kaarinassa.

Joulu-helmikuu:
- käytössä on yleensä vain Puuha-areenan lämmitettävä kenttä kaikille kaarinalaisille seuroille sekä KaaPolla on muutama salivuoro eri kouluissa
- Puuha-areenalla on kaikilla seuroilla vuoroja (KaaPo, KaaNa, PiPS ja LTU), joka tarkoittaa, että vuoroja on kaikilla liian vähän
- talvella on käytettävä lauantai-aamuja ja sunnuntai-iltoja myös harjoitteluun

Maalis-toukokuu:
- käytössä on Puuha-areena, Littoisten tekonurmi, POP-areena tekonurmi (Piikkiö), Liikuntahallin tekonurmi (Piikkiö) sekä Piispanlähteen tekonurmi sekä koulujen vieressä olevat hiekkatekonurmet
- kentät on jaettu seurojen kesken niin, että KaaPo on Puuha-areenalla, LTU Littoisissa , PiPS Piikkiössä sekä KaaNa Piispanlähteellä
- KaaPolla on ollut lisäksi muutamia vuoroja muiltakin kentiltä kuin Puuha-areenalta
- tilanne paranee talveen verrattuna, mutta edelleen tässä vaiheessa vuoroja on liian vähän

Kesä-syyskuu:
- käytössä on KaaPolla Puuha-areenan lisäksi Keskurin luonnonurmikentät pääkenttä, 2,3 ja 5
- toukokuun puolesta välistä suunnilleen luonnonnurmikentät avautuvat ja tilanne paranee huomattavasti

Loka-marraskuu:
- tilanne samanlainen kuin maalis-toukokuussa

Koska KaaPolla on eri tilanteissa eri määrä harjoitusvuoroja / viikko, niin tämä aiheuttaa harjoitusvuorojen muuttumisen muutaman kerran vuodessa. Vuorojen jakamiseen vaikuttaa myös muutama muu seikka:
- KaaPon päätoimisten valmentajien viikkokalenteri on pyritty tekemään niin, että heillä on 3-4 arki-iltaa, jolloin harjoituksia sekä myös vapaapäivä viikossa --> johtaa siihen, että saman päätoimisen valmentajan joukkueiden harjoitusvuorot asetellaan samoihin iltoihin peräkkäin
- yksi peruste vuorojen jaolle on myös pelaajien ikä --> nuorimmat harjoittelevat pääsääntöisesti 16.30-18.30, 12-15-vuotiaat 18.30-20.30 ja aikuisjoukkueet ja vanhemmat juniorit varsinkin talvella illan viimeisillä vuoroilla. Toivon, että kaikki ymmärtävät miksi näin tehdään
- C15- ja nuoremmat poikajoukkueet pääosin vuorot ma, ke, pe ja la
- C15- ja nuoremmat tyttöjoukkueet pääosin vuorot ti, to ja su

Vuorot pyritään jakamaan aina hyvissä ajoissa ja periaatteena on tehdä mahdollisimman vähän muutoksia vuoroihin. Vuorot lyödään kiinni noiden aina yhden jakson ajaksi ja pyritään myös siihen, että kauden aikana harjoituspäivät pysyvät mahdollisimman samoina.

Olosuhteet

Maanantaina 14.11.2022 Kaarinan kaupunginvaltuusto hyväksyi vuoden 2023 talousarvion sekä vuosien 2024-2025 taloussuunnitelman. Jalkapalloilijoille päätökset olivat myönteisiä.
2023:
-Puuha-areenan pinnan ja lämmityksen remontointi
- Keskuri 5 -kentän muuttaminen luonnonnurmesta jalkapallonurmeksi
2024:
- toinen lämmitettävä jalkapallonurmi Keskurin alueelle

Näiden päätösten jälkeen voidaan sanoa, että muutaman vuoden päästä olosuhteet Kaarinassa ovat vielä paremmat. ISO KIITOS päättäjille!

Pelitoiminta, talvisarjat

Harjoittelun lisäksi tarvitaan tietenkin otteluita koko vuoden aikana. Talvisin kelit voivat välillä asettaa haasteita pelaamiseen Puuhalla. Se miksi KaaPo ei osallistu erilaisiin talvisarjoihin on niiden hinta.
Esimerkki
Maskun talvisarja ja ikäluokka P2013
Hinta 360 € / joukkue --> 6 peliä --> 60 € / peli --> 10 pelaajalla 36 € / pelaaja --> 3 € lisää kk-maksuun

Valmennuksen ja valmennuskoordinaattorien vastuulla on järjestää sopiva määrä otteluita kaikille pelaajille. Kaikille pelaajille otteluiden järjestäminen vaatii suunnittelua, pelaajien sitoutumista ja viesintä pitää tehdä ajoissa.

Viestintä
Viestintä on aina asia, joka herättää mielipiteitä ja harvoin se on onnistunut täydellisesti. Seurajohtoisen mallin yksi tavoite on suunnitelmallisuuden ja ennakoitavuuden lisääminen. Päästäksemme siihen se vaatii monen asian onnistumista.

Vuosikello on seuran toiminnan perusta, jossa määritellään mitä kauden aikana tapahtuu, koska se tapahtuu ja kuka siitä vastaa. Vuosikello määrittelee harjoitustauot, turnaukset, leirit jne. Tämän pohjalta luodaan ikäluokan toimintakuvaus. Tavoitteena on, että kauden vaihtuessa marraskuun alussa niin pelaajilla kuin vanhemmilla on tieto tulevan kauden päivämääristä, jonka avulla toivottavasti perheen arjen/lomien suunnittelu helpottuu.

Kausi on jaettu kuuteen jaksoon, joissa jokaisessa on omat jalkapalloilulliset teemat ja tavoitteet niin harjoittelun kuin pelaamisen suhteen. Ennen jakson alkua (edellisen kuukauden puolessa välissä) tullaan joukkuekohtaisesti lähettämään jaksokirje. Kirjeen avulla parannetaan viestintää ja kirje tulee sisältämään tulevan jakson tapahtumat , jakson teemat ja tavoitteet, edellisen jakson yhteenveto, seuran osio jne. Kirjeen sisältöä tekevät ikäluokkavastaava, vastuuvalmentaja, valmennuksen koordinaattorit ja toiminnanjohtaja.
Harjoitus- ja peliryhmät tulee myös olla määritelty ko. jaksolle ennen jakson alkua.

Viestintäkanavia on useita ja seura tulee ensisijaisesti viestimään JoPoxin kautta.

Seuran tulot ja menot

Oheisissa kaaviossa on kuvattu seuran tulojen ja menojen prosenttiosuudet. Laskelmasta on jätetty pois ns. läpikulkuerät (pelipassit, vakuutukset, turnausten majoitus- ja ruokailukulut).
Tulot ovat jakautuneet seuraavasti:
72 % kuukausimaksuista
12 % "palvelutuotanto" (iltapäiväkerho, Harrastamisen Suomen mallin- kerhot, turnausten järjestäminen, sporttileirit ja fanituotemyynti)
10 % yhteistyökumppannisopimukset
6 % avustukset (Kaarinan kaupungin avustus)

Tulopuolella kuukausimaksujen osuuttaa pitää pystyä vuosittain pienentämään ja muiden tulolähteiden osuuttaa kasvattamaan.

Menot jakautuvat seuraavasti:
58 % valmennukseen liittyvät kulut (palkat, oto-valmentajat, valmennuksen koordinaattorit)
15 % hallintokulut (palkat, talousjärjestelmät, toimistokulut)
1,5 % sarjamaksut
2,3 % harjoituspaikkamaksut
1,5 % koulutus, palkinnot jne
2,3 % IT-kulut
3,6 % erotuomari- ja pelinohjaajakulut
2,6 % toimitilakulut
3,9 % varustekulut (pelaajat)
1,5 % varustekulut (valmentajat)
1,8 % turnauskulut
1,5 % pankkikulut
4,5 % lainanhoitokulut

Menojen osalta ydintoiminnan (harjoittelu , pelaaminen, turnaukset jne.) osuus on 67,2 % (valmennuksen kulut, sarjamaksut, harjoituspaikkamaksut, erotuomarikulut, turnauskulut).
Hallintoon liittyvät kulut ovat 18,8 % (hallintokulut, IT-kulut, pankkikulut).
KaaPo-talon kulut ovat 7,1 % (toimitilakulut ja lainanhoito)
Loput 6,9 % ovat pelaaja- ja toimihenkilökoulutuksiin ja varusteisiin liittyvät kulut.

Menoista iso osa menee varsinaiseen toimintaan, joka koskettaa pelaajia. Toki yli 1000:n pelaajan seurassa hallinto (henkilöt + järjestelmät) vaativat resursseja. Menoista yli 70 % menee ydintoimintaan + pelaajien ja toimihenkilöiden koulutuksiin ja varusteisiin.

Kaarinan Pojat ry

Erotuomarinkatu 4, 20780 Kaarina

toimisto@kaapo.fi


y-tunnus: 1006858-6