KaaPon joukkuetoiminnan talous

KaaPon toiminta pohjautuu seurajohtoiseen malliin, jossa seura määrittelee ikäkausijoukkueen toimintasisällön yhteisöllisyyden ja pelaajakehityksen näkökulmasta. Seurajohtoinen toimintamalli kattaa lisäksi ikäkausijoukkueiden budjetit ja talouden. Seuralla on yksi yhteinen joukkuetoiminnan budjetti, joka syntyy toiminnan johdonmukaisen linjan ja arvottamisen myötä. Seuran toimintakuvauksessa määritetty toimintasisältö määrittää pelaajalle osoitettavan toimintamaksun suuruuden, eikä ikäkausijoukkueilla ole omaa joukkuekohtaista erillistä budjettia. Tavoittelemme tilaa, jossa harrastustoiminnan sisältö ja hinta ovat ennustettavia ja selkeästi esitettyjä. Perustoiminnan toimintasisältövaihtoehdot ja toimintamaksut ovat ikäluokassa samat, eikä se ole riippuvainen pelaajamäärästä tai pelaajan sukupuolesta. Seurajohtoisessa toimintamallissa taloushallinto (budjetointi, laskutus, seuranta, perintä, kirjanpito) hoidetaan kokonaisuudessaan seuran toimesta.

Perustoiminnan hinta perustuu perustoiminnasta syntyviin kustannuksiin ja sitä kautta seuran johtokunnan määrittelemiin toimintamaksuihin. Seuran ja joukkuetoiminnan toimintasisältö esitellään ennen kauden alkua seuran yhteisissä ja ikäluokan vanhempaininfoissa.

Joukkueen jäsenet ja vanhemmat voivat vanhempainkokouksen päätöksellä suorittaa varainhankintaa. Varainhankinnan organisoinnista vastaa ikäluokkajoukkueen vanhempainkokouksen valitsema varainhankintavastaava. Varainhankinnalla kerätyt tuotot kohdistetaan lyhentämättöminä perustoiminnan toimintamaksun lyhentämiseen. Varainhankinta ei kasvata ikäkausijoukkueen kokonaisbudjettia.
Varainkeruun osalta jokainen ikäluokka jakautuu kahteen ryhmään.
Varainkeruuvaihtoehdon valinta ei vaikuta lapsen joukkueeseen tai peli- ja harjoitusryhmään. Valinta tehdään toimintakaudeksi kerrallaan ja siihen on sitouduttava koko toimintakaudeksi.
Huoltajien on mahdollista valita kahdesta vaihtoehdosta varainkeruun suhteen:
– Vaihtoehto A = Vaihtoehto, jossa perhe ei osallistu joukkueen varainkeruuseen. Tässä vaihtoehdossa perhe ei hyödy joukkueelle kerätyistä varoista eikä myöskään ole velvoitettu osallistumaan talkoisiin tai muihin vastaaviin tapahtumiin.
– Vaihtoehto B = Vaihtoehto, jossa perhe osallistuu joukkueen varainkeruuseen. Tässä vaihtoehdossa perhe hyötyy varainkeruusta sen ryhmän sisällä, jolle he keräävät rahoja. Varat käytetään koko B-ryhmän hyväksi, ei yksittäisen pelaajan eduksi. Kirjanpidossa ryhmää käsitellään omana joukkueenaan.

Mitä toiminta KaaPossa maksaa?

Jokainen seuran pelaaja suorittaa seuralle toimintamaksua. Toimintamaksu on jaettu kuukausi- tai kausieriin, ikäluokasta riippuen.

Toimintamaksu Perhe- ja Eskarifutis

Toimintamaksu sisältää valmennuksen, pelipassin (Suomen Palloliiton lisenssi), vakuutuksen, olosuhteet, seuratalon palvelut sekä KaaPo harjoituspelipaidan. Toimintamaksu kattaa lisäksi seuran jäsenmaksun sekä seuran hallinto-osuuden.

Toimintamaksu on kausimaksu, joka on jaettu 12. tasaeräiseen kuukausierään. Kuukausierä kaudella 2024 on 24€/kk. Perhefutiksessa toimintamaksu kattaa lapsen ja vanhemman toiminnan.

Toimintamaksu P/T6 - P20/T18

Pelaajan ikäluokkakohtainen toimintamaksu määräytyy pelaajan viikkoharjoitusmäärän pohjalta. Toimintamaksu on kausimaksu, joka on jaettu 12. tasaeräiseen kuukausimaksuun. Toimintamaksu sisältää koko ikäluokalle määritetyn perustoiminnan sisällön. Toimintamaksun lisäksi pelaajalta laskuetaan mahdolliset muut toiminnan oheiskustannukset toteutuman mukaisesti.

  • Perustoiminta (sisältyy toimintamaksuun)
    Perustoiminnan sisältöön kuuluvat valmennus, fysioterapeutin ennaltaehkäisevät, vammojen hoidon ja kuntoutuksen klinikka-palvelut, valmennuksen tukitoiminnot, harjoitus- ja peliolosuhteet, seuratalon palvelut, ottelu- ja sarjatoiminta (sarjamaksut, erotuomarikorvaukset) sekä pelivarusteet (keltainen 1.pelipaita, musta 2.pelipaita, mustat sortsit, keltaiset pelisukat). Toimintamaksu kattaa lisäksi seuran jäsenmaksun sekä seuran hallinto-osuuden. Joukkueen vanhemmilla on mahdollisuus tehdä varainhankintaa, joiden tuotto kohdistetaan toimintamaksun lyhentämiseen.
  • Perustoiminnan oheiskustannukset (laskutetaan pelaajalta erikseen pelaajakohtaisen toteutuman mukaisesti)
    Perustoiminnan oheiskustannuksia ovat esimerkiksi turnausten ja otteluiden matka-, ruokailu- ja majoituskulut, lisäharjoitusryhmät, leirit ja kerhot sekä pelaajien muut seuravarusteet.

Seura tarjoaa pelaajan käyttöön peliasun, joka tulee palauttaa, mikäli pelaaja lopettaa seurassa.

Pelaajalta laskutetaan lisäksi pelipassi (Suomen Palloliito lisenssi) ja vakuutus (ikäluokat P/T11-P/T5). Ikäluokkien P/T12->ja tätä vanhemmat pelaajat ostavat itse pelipassin Pelipaikan kautta. Vakuutuksen P/T12- ja vanhemmat pelaajat ostavat joko Pelipaikan kautta ja vakuutusyhtiöltä.
Seura ottaa kaikille alle P/T12 ikäluokkien pelaajille automaattisesti Suomen Palloliiton pelipassivakuutuksen. Tällä varmistetaan se, että jokaisella pienellä pelaajalla on SPL:n sääntöjen vaatima vakuutus.

Toimintamaksu on kausimaksu, joka on jaettu 12. tasaeräiseen kuukausierään. Kuukausierä 45-91€. Tarkempi erittely seuran toimintakuvauksessa, joka löytyy joukkueen Jopox materiaalipankista.

Toimintamaksut 2024

Kausimaksut kaudelle 2024
Kustannusten jakautuminen
Valmennus 54,10 % (sis. päätoimisten palkat ja oto-valmentajien kulukorvaukset)
Hallintokulut 16,97 % (sis. hallinnon palkkakulut + Netvisor + taloushallinnon palvelut + IT-kulut)
Muut kulut 9,77 % (sis. turnaukset, tuomarikulut , koulutuskulut jne)
KaaPo-talo 7,62 % (Sis. KaaPo-talon + pikkubussien kulut)
Varustekulut 6,41 % (sis. pelaajien ja valmentajien varustekulut)
Harjoituspaikat 3,56 % (sis. lämmityskauden kulut)
Osallistumismaksut 1,57 % (sis. osallistumismaksut sarjoihin)

Maksut
P20 91 €/kk
P17 91 €/kk
T18 91 €/kk

2009-2010-syntyneet:
4 krt / vko 88,50 €/kk
3 krt / vko 74,50 €/kk

2011-2016-syntyneet:
3 krt / vko 66,50 €/kk
2 krt / vko 58,00 €/kk

2017-syntyneet
2 krt / vko 58,00 €/kk
1 krt / vko 45,00 €/kk

2018-syntyneet
1 krt / vko 45,00 €/kk

Futiseskari ja perhefutis
24 €/kk

Monilajiharrastajat (2016->) talvikaudella 1x/vko (voimassa marraskuu-maaliskuu)
45€/kk - ilmoitus perusteluineen toimisto@kaapo.fi

Kaikki muutokset lapsen /nuoren harrastuksessa tehdään toimiston sähköpostiosoitteeseen toimisto@kaapo.fi Muutoksia ovat mm. harjoituskertamäärien lisääminen tai vähentäminen, harrastuksen tauottaminen ja harrastuksen lopettaminen.Mainitse viestissäsi aina lapsen /nuoren nimi ja ikäluokka jossa hän pelaa.

Huomioithan että seuran ja joukkueen toiminnassa lopettaminen tehdään toimiston sähköpostiosoitteeseen (toimisto@kaapo.fi) Jäsenyyden irtisanomisaika on 30 päivää alkaen irtisanomiskuukauden viimeisestä päivästä. Irtisanominen tulee tehdä kirjallisesti edellämainittuun sähköpostiosoitteeseen.

Pelaajan vaihtaessa seuraa tulee maksuvelvoitteiden olla hoidettuna ja pelipaidat palautettuna.

Toimintamaksujen muuttuminen kauden aikana (esim. kesken kauden seuraan liittyville) ja muut erityistapaukset

Seuran toimintamaksusta ei enää 1.11.2019 alkaen myönnetä sisaralennuksia. Mikäli ikäluokan toimintamaksu on jaettu kuukausieriin, maksetaan heti suoraan täyttä kk-erää.

Maksurästit

Kaarinan Poikien johtokunta on kokouksessaan 28.11.2022 päättänyt kautta 2023 koskien, että pelaaja, jolla on maksamattomia kausimaksuja 2 kk tai pidemmältä ajalta, asetetaan harjoittelu- ja pelitauolle. Harjoittelutauko- ja pelitauko päättyvät, kun rästiin jääneet maksut on suoritettu.
Mikäli tarvitsette maksusuunnitelman, voitte olla yhteydessä Kaarinan Poikien toimistolle joko sähköpostitse toimisto@kaapo.fi tai puhelimitse p. 040 847 8519 (ti-pe klo 10-16)
Huomioittehan myös, että maksamattomat kausimaksut estävät pelaajan siirtymisen muihin seuroihin.

Varusmiespalvelus

Varusmiespalvelustaan suorittava KaaPon pelaaja on varusmiespalveluksensa ajan vapautettu seuran toimintamaksusta. Joukkueen omien kustannusten maksuvelvollisuus varusmiespalveluksen aikana tulee sopia erikseen joukkueenjohdon kanssa.

Seura pidättää itselleen oikeuden käsitellä kesken kauden seurasta lähtevien tai seuraan liittyvien pelaajien toimintamaksujen suuruudesta tapauskohtaisesti, mikäli tähän ilmenee painavia syitä ja jotta mahdollisten väärinkäytösten mahdollisuus minimoitaisiin.

Kaarinan Pojat ry:n lähettämät laskut voit vastaanottaa myös verkkolaskuina!

Tilataksesi verkkolaskut, kirjaudu omaan verkkopankkiisi ja tilaa sieltä uusi e-lasku (verkkolasku). Laskuttajan nimi on Kaarinan Pojat ry (y-tunnus 1006858-6). Syötä viimeisimmän laskun viitenumero ja toimi verkkopankkisi ohjeiden mukaan.

Kaarinan Pojat ry

Erotuomarinkatu 4, 20780 Kaarina

toimisto@kaapo.fi


y-tunnus: 1006858-6