Vapaaehtoiseksi

KaaPossa voit toimia vapaaehtoisena monessa roolissa niin seurassa kuin joukkueissakin. Lue lisää alta.

Vapaaehtoisena seurassa

Seura kaipaa vapaaehtoisia toimijoita esimerkiksi tapahtumien yhteydessä. Voit toimia järjestyksenvalvojana (myös ilman jv-korttia), liikenteenohjaajana, myyjänä buffetissa tai lipunmyynnissä sekä monissa muissa rooleissa tapahtumasta riippuen. Seuran toiminnasta ja toiminnan kehittämisestä kiinnostuneille hyvä kanava on liittyä joko joukkueen toimihenkilöksi (lue lisää alta) tai hakeutua esimerkiksi seuran johtokuntaan. Johtokunta valitaan kerran vuodessa seuran syyskokouksessa.

Mikäli olet kiinnostunut liittymään seuran vapaaehtoistiimiin, otathan yhteyttä toimisto@kaapo.fi. HUOM! Ilmoittautumalla vapaaehtoiseksi et sitoudu vielä mihinkään. Voit antaa panoksesi seuratyöhön oman innokkuutesi ja aikataulusi mukaan.

Vapaaehtoisena joukkueessa

Joukkueissa on tarjolla erilaisia pestejä kiinnostuneille ja aktiivisille vanhemmille. Vaikka joukkueen toimintakartasta on poistettu talousvastuu (seura) ja toiminnan suunnittelu (ikäluokkavastaava/vastuuvalmentaja), ovat vapaaehtoisten tehtävät edelleen hyvin kriittisiä toiminnan onnistumisen kannalta.

Kun joukkueen toimintaan ei tarvita yhtä kaikesta vastuussa olevaa henkilöä, on joukkueen vapaaehtoisten tehtäviä helpompi pilkkoa usealle tekijälle. Kapeampaan tehtäväkenttään on helpompaa sitouttaa aiempaa enemmän vapaaehtoisia, mutta toisaalta tehtävät voi edelleen luonnollisesti suorittaa yhden henkilön toimesta.

Valmentaja toimii joukkueen peli- ja harjoitustoimintaa ohjaavana aikuisena ikäluokkavastaavan ohjeiden mukaisesti. Ikäluokkakoordinaattorit vastaavat ikäluokan harjoitusten suunnittelusta, mutta vetovastuu saattaa olla myös valmentajalla. Lisäksi valmentaja toimii vastuullisena pelitapahtumissa.

Joukkueenjohtaja on vapaaehtoistiimin veturi, jonka rooli joukkueen toiminnassa on edelleen merkittävä. Joukkueenjohtaja tukee joukkueen vastuuvalmentajaa tarpeen mukaan ja delegoi vapaaehtoistiimin tehtävät eteenpäin muille vapaaehtoisille vanhemmille.

Huoltaja vastaa harjoituksissa ja otteluissa siitä, että joukkueen varusteet ovat mukana (pallot, vesipullot, liivit jne.). Lisäksi huoltajan vastuulla on loukkaantuneista pelaajista huolehtiminen.

Varainhankintavastaava organisoi joukkueen varainhankintatempaukset, on ne sitten myyntikampanjoita, talkootyötä tai muuta varainkeruuta. Varainhankintavastaava on myös joukkueen ja seuran välinen linkki varainhankintaan liittyen.

Lisäksi joukkueeseen saatetaan kaivata tiedotusvastaavaa, tapahtumavastaavaa, otteluiden videokuvaajaa, buffetvastaavaa tai muusta kokonaisuudesta vastaavaa henkilöä. Oman vapaaehtoispestin sisältöön pääset myös vaikuttamaan itse - ota vanhempainillassa asia rohkeasti esiin ja pääset aitiopaikalta seuraamaan, mitä seura- ja joukkutoiminta on!

Kaarinan Pojat ry

Erotuomarinkatu 4, 20780 Kaarina

toimisto@kaapo.fi


y-tunnus: 1006858-6