Päävalmentajan mietteet ja yhteenveto kaudesta 2023
Julkaistu: 12.10.2023 08.35

Päävalmentajan mietteet ja yhteenveto kaudesta 2023

Kaudesta jäi todella kaksijakoinen tunnelma. Joukkueen uudelleen rakentaminen vei vuodenvaihteessa todella paljon aikaa ja energiaa. Toisaalta valtava kehitys joukkueena sekä yksilöinä on nähtävä myös onnistumisena. Ilmapiiri ja pelilliset esitykset paranivat kauden edetessä koko ajan ja loppukaudesta joukkueesta oli aistittavissa että se on valmis ottamaan seuraavan askeleen.

Kun marraskuussa aloitimme harjoittelun, ensimmäisissä harjoituksissa oli 7 pelaajaa, joista kenelläkään ei ollut sopimusta. Myös joukkueen taustat olivat käytännössä kiinnittämättä. Muutama edellisellä kaudella pelannut pelaaja oli lupautunut jäämään, mutta suuri osa pelaajista oli viime kauden A-junioreista yli-ikäisiksi jääneitä, jotka tavoittelivat meille sopimusta sekä muita try-out pelaajia. Päätimme aika nopeasti, että jatkamme harjoittelua vain kolme viikkoa, jonka jälkeen keskitymme joukkueen rakentamiseen, jotta tammikuussa joukkue voisi aloittaa kunnollisen harjoittelun.

Helmikuussa sopimustilanne alkoi näyttämään jo siltä, että joukkueella voidaan pelata kolmosdivisioonaa, mutta kaikki muut tavoitteet kannatti jättää vielä pois puheista. Kauden alla Suomen Cupissa etenemme kohtalaisen hyvin ja voitimme kaikki ottelut mitkä pitikin. EIF, joka tällä kaudella onnistui nousemaan Veikkausliigaan, oli kuitenkin liian kova vastus, joten tie tyssäsi neljänteen kierrokseen. Tähän aikaan pelimme ei missään nimessä ollut valmista ja päästimme todella paljon helppoja maaleja. Myös joukkueen pallollisen vaiheen rakenteessa oli paljon parannettavaa, joka aiheutti sen, että joukkue ei pystynyt hallitsemaan riittävästi palloa, saati luomaan vaarallisia tilanteita. Nopeasti kävi myös selväksi, että joukkueen fyysinen kunto ei ollut riittävällä tasolla. Jatkoimme kovaa harjoittelua ja kävimme paljon video- sekä muita palavereita.

Kauden edetessä pelimme alkoi paranemaan ja kesäkuun alusta elokuun loppuun emme hävinneet ainuttakaan ottelua. Vain Inter2 ja Åbo olivat meille tällä kaudella liian vaikeita joukkueita. Kaikki muut joukkueet onnistuimme päihittämään ainakin toisessa ottelussa. Jälkimmäiselle kierroksella pisteitä kertyikin 23, kun ensimmäisellä kierroksella pisteitä oli jäänyt saaliiksi vain 14. Maaleja joukkue pystyi tekemään sarjassa 40, joka on kohtuullinen suoritus ja yltääkin joukkueen asettamaan tavoitteeseen. Omaan maaliin päästimme taas 38 maalia, joka tarkoittaa 1,7 maalia ottelua kohti. Se on aivan liian suuri määrä joukkueelle, joka haluaa taistella sarjan kärkisijoista. Koko joukkueen puolustaminen tuleekin olemaan ensi kauden harjoittelussa avainasemassa. On myös hyvä muistaa, että kaksi paljon pelannutta topparia, Toivo Tuominen ja Nebih Zeqiri pelasivat ensimmäisen kauden miesten otteluita. Heidän kehityksensä oli kauden aikana silmiin pistävää ja loppukaudesta myös boksin puolustaminen alkoi olla jo äärimmäisen laadukasta. Myös kokenut toppari Vili Ruuskanen kärsi jonkun verran ikävistä vaivoista.

Pelaajista koen, että suurimpia askeleita ottivat keskikenttäpelaajat Dani Nurmi sekä Yeesser Barbata, joista jälkimmäinen valittiinkin pelaajien johdosta kauden parhaimmaksi pelaajaksi. Myös puolustaja Christopher Abdou otti suuria kehitysaskeleleita varsinkin pallollisessa pelaamisessaan. Joukkueen runko näyttäisi pysyvän tulevalla kaudella suhteellisen hyvin kasassa. Samuel Kannisto muutti kauden aikana opiskelemaan Vaasaan ja Fatmir Hiseni ei tule jatkamaan ensi kaudella Kaarinassa. Muuten kaikkien pelaajien kanssa on aloitettu neuvottelut ja useamman kanssa nimet on jo laitettu paperiin. Neljä pelaajaa on ilmaissut kiinnostuksensa katsastaa mahdollisuuden pelata korkeammalla, joten heidän tilanteensa tarkentuu myöhemmin.

Ensi kaudella tavoitteenamme on kasata aikaisin joukkueen runko sekä kiinnittää muu staff mahdollisimman pian. Olemme tässä todella hyvässä aikataulussa ja alammekin julkaisemaan sopimuksia jo ensi viikolla. Myös staffin roolituksessa ja työnjaossa pystymme kehittymään. Ensi kaudella pyrimme kehittämään pelaajien fyysisiä ominaisuuksia entisestään sekä tarjoamaan heille enemmän yksilö- ja pelipaikkakohtaista valmennusta. Kaikki asetetut tavoitteet tällä hetkellä perustuvat siihen, että joukkue haluaa olla ensi kaudella osana nousutaistelua. Nyt otamme kuitenkin happea ja palaamme lopullisesti tavoitteisiin ensi vuoden puolella kun näemme kuinka hyvin olemme onnistuneet joukkueen rakennuksessa. Olemme alkaneet myös kartoittamaan vahvistuksia muista joukkueista. Lista on pitkä, mutta se alkaa olla kohta jo käyty läpi. Toivomme että marraskuun 13. päivä alkavalla joukkueen try-out jaksolla olisi mahdollisimman paljon pelaajia, jotka vahvistavat viime kauden joukkuetta.

Loppuun haluan kiittää joukkuetta, valmennusta, koko staffia, seuran muita taustoja sekä kaikkia vapaaehtoisia, jotka ovat auttaneet kotiotteluiden järjestämisessä. Haluan kiittää myös kannattajia ja ennen kaikkea kaikkia seuran junioreita, jotka löysivät edustusjoukkueen otteluihin. Toivottavasti näemme teitä jatkossa vielä runsaammin. Lupaan että ensi kaudella olemme vahvempia, mutta sitä ennen otamme hetken happea.

Kaarinan Pojat ry

Erotuomarinkatu 4, 20780 Kaarina

toimisto@kaapo.fi


y-tunnus: 1006858-6