Chris James valittu uudeksi seuravalmentajaksi
Julkaistu: 06.10.2023 16.00

Chris James valittu uudeksi seuravalmentajaksi

Chris Jamesista KaaPon uusi seuravalmentaja

KaaPon uutena seuravalmentajana marraskuussa aloittaa 36-vuotias uusiseelantilainen Christopher ”Chris” James. Jamesilla on takanaan pitkä pelaajaura, jonka aikana hän on pelannut mm. Ranskassa, USA:ssa ja Suomessa sekä Uuden-Seelannin maajoukkueessa. James on toiminut valmentajana Uuden-Seelannin U20 maajoukkueessa sekä HJK:n juniorijoukkueissa. Hänellä on UEFA A -valmentajalisenssi.

KaaPon johtokunta teki päätöksen uuden seuravalmentajan palkkaamisesta elokuussa. ”Johtokunta yhdessä valmennuksen johdon kanssa näki tärkeäksi, että seuran valmennusosaamiseen panostetaan edelleen ja seuran laatulupauksen lunastamiseksi nyt oli paikallaan lisäresurssin palkkaaminen”, kertoo puheenjohtaja Olli Tuominen.

James itse odottaa uutta pestiään jännittynein mielin mutta innokkaana: ”Odotan innolla mahdollisuutta päästä toteuttamaan ja kehittämään KaaPolaista valmennusta ja viemään pelaajia eteenpäin kohti omia tavoitteitaan. KaaPo on erilainen ympäristö, kuin mihin olen HJK:ssa tottunut, mutta olen vaikuttunut KaaPon toiminnan tasosta ja suunnasta. Nyt lähdemme yhdessä kehittämään KaaPon juniorivalmennusta eteenpäin pelaajan etu huomioiden.” Muutamat viime vuodet Chris James pelasi Klubi 04:n paidassa ja toimi samalla valmentajana HJK:n organisaatiossa: Yhdistelmäroolini pelaajana ja valmentajan loi mahtavan mahdollisuuden soveltaa valmentajana oppimaani omaan pelaamiseeni. Nyt pääsen tuomaan oppini seuraavan pelaajasukupolven käyttöön täällä KaaPossa.”

Keskusteluja käytiin muutaman ehdokkaan kanssa ja lopulta johtokunta päätyi Jamesiin. ”Chrisillä on laaja ja monipuolinen kokemus kovan tason seuravalmentamisesta. Toivomme, että hän tuo mukanaan uusia ideoita myös KaaPon kokoiseen ja tasoiseen seuraan ja saamme Chrisin avulla otettua jälleen yhden askeleen eteenpäin kohti tavoitettamme olla Länsi-Suomen paras kasvattajaseura, joka tarjoaa jokaiselle pelaajalle huippuolosuhteet kehittyä omalle huipulleen”, jatkaa Tuominen.

James kuvailee itseään ennen kaikkea metodivalmentajaksi: ”Valmennusfilosofiani perustuu Ekkono-metodiin, johon tutustuin jo HJK:n aikana. Ymmärrän metodia hyvin ja yksi syy, miksi valitsin KaaPon, onkin juuri se, että metodi on täälläkin käytössä. Minulle on tärkeää, että pystyn tarjoamaan pelaajille kontekstin, johon jalkapallon oppiminen sidotaan. Pidän tärkeänä myös sitä, että pystyn luomaan ympäristön, jossa jokainen pelaaja voi oppia.”

Jamesin vastuulla kaudella 2024 on KaaPon P17- ja T18-joukkueiden valmennus yhdessä joukkueiden valmennustiimien kanssa. Lisäksi hän vastaa seuran yksilövalmennuksen kehittämisestä ja pyörittämisestä.

KaaPon muina seuravalmentajina jatkavat edelleen Petri Aarnio, Mona Wiberg, Tomeu Quetglas, Niclas Forss ja Jouni Roukala.

Chris tulee esittäytymään kauden 2024 T18-ja P17-joukkueiden pelaajille ja vanhemmille keskiviikkona 11.10.2023
klo 17.30 P17- joukkueelle
klo 18.30 T18 -joukkueelle.

Tervetuloa pelaajat ja vanhemmat!

Lisätiedot
Jukka Talja / 040 560 5032
Valmennuksen koordinaattori

Kaarinan Pojat ry

Erotuomarinkatu 4, 20780 Kaarina

toimisto@kaapo.fi


y-tunnus: 1006858-6