KaaPo palkkasi kolme kesätyöntekijää
1.6.2020 14:30 Uutiset / Pääsivusto

KaaPo palkkasi kolme kesätyöntekijää

KaaPon sporttiset kesäleirit tarjoavat kesälomaohjelmaa paitsi osallistujille, myös kolmelle seuran omalle nuorelle kesätyön merkeissä. KaaPolaiset Ada Liljeström, Veera Linnavalli ja Jaakko Talja työskentelevät kaksi ensimmäistä leiriviikkoa leiriohjaajina.

Veera ja Jaakko opiskelevat Kerttulin urheilulukiossa ja samaan opinahjoon suuntaa syksyllä nyt peruskoulunsa päättänyt Ada. Jaakolle ja Adalle tleirit ovat kesän ainoa työrupeama, mutta Veeralla on tiedossa vielä toinen kahden viikon kesätyö myöhemmin.

KaaPon puheenjohtaja Olli Tuominen on tyytyväinen, että vallitsevasta koronatilanteesta huolimatta kesäleirit saatiin järjestettyä ja suunnitellut kesätyöpestit näin myös pidettyä voimassa.

- Yhteisöllisyys on yksi seuran arvoista ja pidän tärkeänä, että jos seuralla on mahdollisuus tarjota kesätöitä, niitä tarjotaan ensisijaisesti seuran omille nuorille. Jaakko ja Veera olivat leiriohjaajina jo viime kesänä ja Ada on nyt ensimmäistä kertaa mukana. Kesäleireillä on viikosta riippuen 30-50 lasta, joten apukädet ovat myös tarpeen, jotta kaikille saadaan ohjattua mielekästä toimintaa, pohtii Tuominen.

- Kyllähän Adan, Veeran ja Jaakon mukanaolo tuo meille valmentajille helpotusta, kun saamme jaettua leiriläisiä pienempiin ryhmiin ja pystymme tarvittaessa hoitamaan myös muita työtehtäviä samalla, kun nuoret pitävät leiritoiminnan käynnissä. Varsinkin tässä maailmatilanteessa apukädet ovat tarpeen, jotta pystymme huomioimaan kaikki toiminnan rajoitteet ja ohjeistukset. Olemme myös osallistaneet heitä leirin ohjelman suunnitteluun, eli monipuolisen kuvan he saavat siitä, mitä toiminnan pyörittäminen kokonaisuudessaan on, jatkaa KaaPon ikäluokkakoordinaattori ja leirin valmentajana toimiva Jouni Roukala.

Seura haki ja sai Turun Seudun Osuuspankin kesäduunikampanjasta tukea yhden nuoren palkkaamiseen. Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa osuuspankki tarjoaa työnantajana toimivalle yhdistykselle tuen nuoren työllistämiseksi. Kun yhdistys palkkaa nuoren, OP maksaa yhdistykselle nuoren palkan kahdeksi viikoksi. Kesällä 2020 yli 2100 nuorta saa kesätyön kampanjan kautta.

- OP:n tuki on ollut meille hyvä kannustin palkata nuoria kesätöihin. Tänä kesänä saamallamme tuella maksetaan yhden nuoren palkka. Uskon, että jatkossakin tulemme palkkaamaan kesätyöntekijöitä aina, kun se vaan on seuran kokonaistilanne huomioon ottaen mahdollista, päättää Tuominen.


   
Lisää uutisia
Kaarinan Pojat
«  Heinäkuu   »
Kategoriat