Miehet edustus, Kakkosen Cup 2019

KaaPo Miehet edustus - P-Iirot  3 - 0

Kaarina KHT

KaaPo avasi Kakkosen Cupin voitolla Pallo-Iiroista

Kakkosen Cup käynnisti kauden 2019 ottelulla Pallo-Iiroja vastaan. Pallo-Iirot nousi kauden 2018 päätteeksi Kakkoseen voitettuaan selvästi Kolmosen Länsi-Suomen lohkon. Pallo-Iirojen sopimuspelaajatilanne on näin kauden alulla hyvällä mallilla, sillä sopimuspelaajia on julkaistu 20 kappaletta. KaaPolla sopimuspelaajia on tällä hetkellä 23 kappaletta. Molemmat joukkueet ovat siis jo hyvin kasassa näin kauden alussa.

Vielä päivää ennen ottelua oli epäselvyyksiä kaudelta 2018 periytyneiden pelikieltojen suhteen. Pallo-Iirot saivat perjantai iltapäivällä tiedon liitosta, että kertyneistä korteista ei seuraa pelikieltoa Kakkosen Cupiin ja he saivat näin kokoonpanoonsa mukaan Jussi Aallon ja Mbachu Emenike Uchennan. Ottelu aloitettiin hyväkuntoisella kentällä mukavassa talvisäässä, pakkasta vain asteen verran, eikä tuulikaan tehnyt kelistä kylmää pelaajille ja 81 katsojalle.

Pallo-Iirot aloitti pelin voimakkaalla koko joukkueen prässillä, mikä toimikin hyvin tukahduttaen KaaPon pelinrakentamisen ensimmäisellä puoliajalla lähes täydellisesti. KaaPolle ei juuri ensimmäisellä puoliajalla maalipaikkoja suotu, mutta ei niitä Pallo-Iirotkaan pystyneet luomaan kuin yhden todella vaarallisen, kun Mbachu Emenike Uchenna pääsi laukomaan boksin rajalta hyvästä paikasta takakulmaa kohti. Teemu Muurinen maalilla venytti loistotorjunnan alanurkasta. Ensimmäinen puoliaika oli vierailijoiden.

Toisen jakson alussa pelin kulkuun vaikutti Pallo-Iirojen Valtteri Veijasen saama toinen keltainen kortti ja sen myötä ulosajo 53. minuutilla, hänen kaadettuaan takaapäin laidalta nousemaan päässeen Ramin Ojanperän. Seuranneen vapaapotkun Iirot vielä onnistui purkamaan boksista kulmalipulle, jossa ex-Iiro Niklas Kuusio onnistui riistämään pallon ja pääsi antamaan päätyrajalta kovan matalan syötön maalin eteen. Joonas Madetoja juoksi etutolpalle ja ohjasi pallon lähietäisyydeltä maaliin, 1-0.

Iirot pyrki jatkamaan koko joukkueen prässäämistä, mutta vajaalla pelatessaan se ei enää oikein toiminut, eikä puolustus aina jaksanut lähteä tukemaan kärkien prässiä. Näin Iirojen linjojen etäisyydet venyivät pitkiksi ja KaaPo pääsi helposti rakentamaan peliä alhaalta prässin alta.
KaaPoon juuri ottelun alla palannut Hans Honkasalo pääsi keskikentän pohjalla toisen puoliajan edetessä hyvin palloihin ja sai pelattua palloa ylöspäin.

KaaPon viimeisen vaihdon myötä kentälle tullut Aleksi Ojanperä toi tuoreilla jaloillaan nopeutta hyökkäykseen jo hieman väsyneen oloista raumalaispuolustusta vastaan. A. Ojanperä ehti olla kentällä vain joitakin minuutteja, kun Kuusio syötti hänet oikealta läpi, eikä Ojanperä erehtynyt paikastaan, vaan nosti pallon hallitusti Iiro vahti Henri Saarisen yli, 2-0. Muutama minuutti tästä ja A. Ojanperä oli jälleen läpi, tällä kertaan nosto meni kuitenkin yläriman kautta yli. Ottelu ratkesi lopullisesti lisäajalla, kun KaaPo sai rangaistuspotkun Iirojen puolustajan plokattua laukaisun käsivirheen arvoisesti. Rangaistuspotkun upotti maaliin varmasti Niklas Kuusio 3-0.

Pelillisesti KaaPo ei vielä esittänyt parastaan, mikä onkin täysin ymmärrettävää, sillä olihan peli ensimmäinen tällä kaudella ja joukkuekin jonkin verran uudistunut. Joukkueet kohtaavat kauden aikana Kakkosessa kahdesti, joten tiukkoja ja mielenkiintoisia vääntöjä on jatkossakin tiedossa.

Kakkosen Cupin seuraava ottelu on Pallo-Iirot – SalPa Raumalla 25.1. KaaPo puolestaan kohtaa SalPan 2.2 klo 13.15 Salossa. Kahdeksan lohkon voittajat jatkavat Kakkosen Cupin pudotuspelikierrokselle puolivälieriin, ja siitä voittajat välieriin. Kakkosen Cupin finalistit pääsevät Suomen Cupin 16 parhaan joukkoon ja saavat ensimmäisellä kierroksella vastaansa Veikkausliigajoukkueen kotikentälleen.

19.1.2019 Kakkosen Cup KaaPo - Pallo-Iirot 3-0 (0-0)
54' 1-0 Joonas Madetoja
85' 2-0 Aleksi Ojanperä
90+2' 3-0 Niklas Kuusio (rp)

KaaPon kokoonpano: Teemu Muurinen, Atte Ekholm, Teemu Tuominen, Vili Ruuskanen, Jani Jussila, NIklas Kuusio, Juuso Eteläpää (46' Hans Honkasalo), Mikko Valtanen (v), Joonas Madetoja, Juha-Pekka Jääskeläinen (46' Rami Ojanperä), Aleksi Mäki (77' Aleksi Ojanperä)

Tilastot

3 - 0

P-Iirot
(0-0)
45'VaroitusValtanen Mikko
46'Vaihto ulosJääskeläinen Juha-Pekka
46'Vaihto ulosEteläpää Juuso
46'Vaihto sisäänOjanperä Rami
46'Vaihto sisäänHonkasalo Hans
54'MaaliMadetoja Joonas
77'Vaihto ulosMäki Aleksi
77'Vaihto sisäänOjanperä Aleksi
85'MaaliOjanperä Aleksi
92'MaaliKuusio Niklas