Kolme kovaa KaaPon haasteena Ukrainassa
Julkaistu: 28.09.2018 00.00

Kolme kovaa KaaPon haasteena Ukrainassa

Kakkosen B-lohkossa neljänneksi sijoittunut KaaPo päättää kautensa tulevalla viikolla UEFA Regions' Cupissa Ukrainan Lvivissä. Kuudentoista kenttäpelaajan ja kahden maalivahdin voimin Ukrainaan matkaava joukkue pelaa UEFAn alaisessa turnauksessa nimellä Finland West District Team. Alueellisuusperiaatteen mukaisesti joukkueessa on KaaPolaisten lisäksi pelaajia vähintään kahdesta muusta alueen seurasta.

– Yhteistä kaikille matkaan lähteville pelaajille on, että kaikki ovat pelanneet myös KaaPon paidassa. Edessä on mielenkiintoinen ja varmasti ikimuistoinen reissu, joukkueen valmennuksesta Ukrainassa vastaava Mikko Sirén toteaa.

Neljän joukkueen alkulohkosta vain voittaja etenee ensi kesänä pelattavaan UEFA Regions' Cupin lopputurnaukseen, johon selviytyvät ykköset myös seitsemästä muusta lohkosta. Koska Regions' Cupissa ei saa pelata, jos tilillä on pääsarjaotteluja, jää KaaPon Kakkosta pelanneesta miehistöstä sivuun lähes kymmenen pelimiestä.

– Meillä on ollut todella laaja pelaajarunko, johon mahtuu niin nuorta kuin vanhempaa pelimiestä. Valitettavasti osa pelaajista rajautui mukaan lähtevän kokoonpanon ulkopuolelle sääntöjen vuoksi, mutta matkaan saadaan silti KaaPolainen ja taisteleva joukkue. Vaikka takana on pitkä kausi, on tätä kauden huipentumaa odotettu jo aika kauan. Onhan tämä hieno mahdollisuus päästä näyttämään, mihin KaaPon kaltainen pienen kaupungin oma seura pystyy kansainvälisellä tasolla, Sirén jatkaa.

KaaPo lähtee matkaan sunnuntaina 30.9. ja lentää Kiovan kautta kohdekaupunki Lviviin ollen kohteessa sunnuntai-iltana. Ottelutahti on melko tiukka, sillä tiistaina 2.10. KaaPo kohtaa Espanjan kello 13:00, perjantaina 5.10. Ukrainan kello 15:00 ja viimeisenä Azerbaidzanin maanantaina 8.10. kello 14:00. Paluu koti-Suomeen on tiistaina 9.10.

– Edessä ei todellakaan ole mikään lomareissu, kun pelataan tahdilla peli - kaksi välipäivää- peli - kaksi välipäivää -peli. Mukana ei saa olla kuin kaksi maalivahtia ja 16 kenttäpelaajaa, joten tiistaina bussissa lentokentältä Kaarinaan ollaan varmasti väsynyttä ja hiljaista poikaa, Sirén päättää hymyillen.

KaaPon kokoonpano UEFA Regions' Cupissa:
1 Jesse Peltonen MV
12 Teemu Muurinen MV
2 Sami Nyholm
3 Jaakko Hietarinta
4 Rami Ojanperä
5 Leevi Puputti
6 Patri Filatoff
7 Jussi Luotonen
8 Joonas Madetoja
9 Mikael Sibakov
10 Mikke Louhela
11 Jani Luoma
13 Niklas Kuusio
14 Jani Jussila
15 Vili Ruuskanen
16 Roope Läpinen
17 Juha-Pekka Jääskeläinen
18 Mikko Valtanen

Seuran uusimmat

Kaarinan Pojat ry

Erotuomarinkatu 4, 20780 Kaarina

toimisto@kaapo.fi


y-tunnus: 1006858-6