Kaarinan Pojat T10 upeasti hopealle HJK:n kevätturnauksessa
Julkaistu: 15.04.2019 00.00

Kaarinan Pojat T10 upeasti hopealle HJK:n kevätturnauksessa

Helsingin Jalkapalloklubin kevätturnaus avaa perinteisesti kesän jalkapallokauden. HJK:n kutsuturnaus kokoaakin suomalaisten huippujoukkueiden lisäksi paikalle myös ison joukon ruotsalaisia huippuseuroja. Tänä vuonna kutsun sai myös Kaarinan Poikien T10 (2009) joukkue. Turnaus pelataan Töölön jalkapallokeskuksessa, joka sijoittuu Telia 5G areenan ympäristöön. Huippuolosuhteet antavatkin huippukovatasoiselle turnauksellle sen arvoiset puitteet. Pelataanhan samoilla kentillä muun muassa naisten- ja miesten pääsarjaottelut.

Tämän vuoden turnaus aloitettiin jo perjantaina. Alkulohkon ensimmäisessä ottelussa KaaPon tytöt saivat vastaansa Leppävaaran Pallon joukkueen. LePa tekee tunnetusti laadukasta juniorityötä, laajalla harrastajapohjalla. Tällä kertaa KaaPo oli kuitemkin etevämpi itse pelissä ja hallitsi vahvasti kenttätapahtumia. Lopputuloksena oli vakuuttavan esityksen jälkeen ansaittu 4-0 voitto heti avausottelussa.

- Talvikauden aikana joukkueen harjoitusteemoihin on kuulunut muun muassa pelaamisen organisointiin liittyviä asioita. On ilo nähdä, kun harjoittelun kautta tuotuja asioita pystytään tuomaan myös peleihin. Alhaalta pelin rakentaminen on ollut aina joukkueen tavaramerkki ja se toimi myös tänään hienosti, toteaa joukkueen vastuuvalmentaja Harri Laaksonen.

Perjantai-illan pelin jälkeen joukkue siirtyi Scandic Park hotelliin. Turnauspelien ohella joukkueen yhdessä viettämä aika on olennainen osa turnausmatkaa. Jessica, Linnea ja Aava nauttivat myös hotellimajoituksesta.

- Turnauspelien ohella kokonaisuus on tärkeä. Kun joukkue pääsee yhdessä tällaiseen ympäristöön viettämään yhteistä aikaa, niin niistä syntyy ne aikuisiälle kantavat elämykset ja positiiviset kokemukset. Porukka pitää upeasti yhtä ja kaikki ottavat toiset huomioon esimerkillisesti, kommentoi Laaksonen.

Hyvin nukuttujen yöunien ja hotelliaamiaisen jälkeen oli aika palata pelikentille. Lauantaiaamun ensimmäisenä vastustajana alkusarjassa oli emäntäjoukkue HJK City. Kaarinalaiset olivat päättäneet ottaa ohjat käsiin heti alusta alkaen. Peli oli taas joukkueen vahvaa hallintaa. Joukkue oli selkeästi päättänyt esittää parastaan ja tuomarin puhaltaessa pilliin pelin päättymisen merkiksi, taululla komeili 2-0 voittolukemat.

- Tuloksellisesti joukkue olisi voinut ehkä olla tehokkaampikin, mutta pelillisiin asioihin pitää olla todella tyytyväinen. Joukkue malttoi pitää palloa itsellä ja peli peli oli erittäin hyvin kontrollissa. Erittäin vahva esitys tytöiltä, kehuu Laaksonen.

Lihapullapasta-lounaan jälkeen oli aika iltapäivän pelille. Alkusarjan viimeinen peli oli HooGeen ryhmää vastaan. Muut alkulohkon joukkueet olivat tasanneet sarjapisteet tasapeleillä, joten KaaPo oli varmistanut lohkovoiton jo kahden ottelun jälkeen. Tästä huolimatta joukkue esitti mallikasta jalkapalloa myös HooGee'tä vastaan. Tasaisen alun jälkeen peli kääntyi KaaPon selkeäksi hallinnaksi, joka päättyi hienoon 6-2 voittoon vastustajasta.

Lauantaipäivän pelien jälkeen oli aika siirtyä hotellille suihkuun ja vaatteiden vaihtoon. Illan ohjelmaan kuului Naisten liigan HJK-IK Myran jalkapallo-ottelu Telia 5G areenalla. HJK esitti sarjanousijalla esimerkkiä, mikä on suomalaisen naisjalkapallon tila tällä hetkellä. Selkeä 6-1 voitto HJK'lle oli ansaittu ja se tuli yhtä vakuuttavalla pelillä, kuin KaaPon alkusarjavoitot turnauksessa.

Alkusarjan lohkovoitto takasi myöhäisemmän aloitusaikataulun myös sunnuntain otteluihin. Välieräottelussa vastaan asettui Espoon Palloseura. Espoolaiset ovat vanhoja tuttuja aikaisemmista turnauksista ja joukkue tiedettiin ennakolta erittäin vahvaksi. KaaPon tytöt olivat kuitenkin erittäin terävänä heti alussa ja siirtyi ensimmäisen puoliajan aikana jo 2-0 johtoon. EPS pääsi toisella puoliajalla kaventamaan ottelun 2-1 lukemiin, joihin ottelu myös päättyi. Näin aukesi tie turnauksen finaaliin.

- Perjantaina ennen ensimmäistä peliä sovimme tyttöjen kanssa, että pelaamme turnauksen viimeisessä pelissä. Tämä tarkoitti pääsyä finaaliin. Tytöt hoisivat homman upeasti ja vakuuttavasti, kommentoi vastuuvalmentaja Harri Laaksonen.

Turnauksen finaalissa vastaan asettui Esbo bollklubb Espoosta. EBK on tuttu joukkue myös talvikauden harjoitusotteluista ja aikaisemmista turnauksista. Joukkue pyrkii pelaamaan suoraviivaisempaa jalkapalloa ja finaalista oli odotettavissa jo ennakolta tasainen kamppailu. Molemmilla joukkueilla oli pelissä muutama laadukas maalipaikka, mutta varsinainen peliaika päättyi 0-0 tulokseen. Näin ollen edessä oli ensimmäinen rangaistuspotkukilpailu. Tällä kertaa EBK oli rangaistuslaukauskilpailussa etevämpi ja korjasi turnausvoiton 0-1 voitolla.

- Turnaus oli huikea suoritus ja upea kokemus joukkueelle. Tappio finaalissa kääntyi erittäin nopeasti joukkueen keskuudessa voitoksi, kun mietitään että samassa turnauksessa on mukana 16 huippujoukkuetta ympäri Suomen. Tavoitteena oli saada joukkueelle ympäristö, jossa pääsisimme mittaamaan tämän hetkistä osaamistamme suhteessa muihin Suomen suurseuroihin nähden. Loppuarvosanana joukkue

saa turnausmatkasta vahvan kiitettävän arvosanan, päättää Laaksonen.

--------

KaaPo T10

2 Saimi Seppälä
3 Aava Aaltonen
5 Sara Tsernov
7 Linnea Kankainen
8 Erika Laaksonen
10 Olivia Pihlasto
15 Jessica Forsell
21 Emilia Vuori
28 Jessica Leino
31 Sofia Danska
Harri Laaksonen
Tero Forsell
Kim Danska

--------

Lopputulokset
1. EBK (Espoo)
2. KaaPo (Kaarina)
3. TuPS (Tuusula)
4. EPS (Espoo)
5. Ilves (Tampere)
6. VJS (Vantaa)
7. HJK (Helsinki)
8. HJK City (Helsinki)
9. Pallokissat (Kuopio)
10. NJS (Nurmijärvi)
11. HooGee (Helsinki)
12. TPS (Turku)
13. LePa (Espoo)
14. PK-35 (Vantaa)
15. PPJ (Helsinki)
16. HJK T9 taitokoulu (Helsinki)
Seuran uusimmat

Kaarinan Pojat ry

Erotuomarinkatu 4, 20780 Kaarina

toimisto@kaapo.fi


y-tunnus: 1006858-6