Julkaistu: 25.11.2019 00.00

KaaPon valmentajat esittäytyvät, osa 3: Mikko Sirén

KaaPon valmentajat esittäytyvät -juttusarjassa pääset tutustumaan eri joukkueidemme valmentajiin. Kolmantena esitellään miesten edustusjoukkueen valmennustiimiin jo kahdeksatta kautta kuuluva Mikko Sirén.


Mikko Sirén nostaa keskiöön pelaajan vahvuudet joukkueen kokonaisuudessa

Miesten edustusjoukkueen valmennustiimissä nyt jo kahdeksatta kautta mukana oleva Mikko ”Siru” Sirén on ehtinyt nähdä joukkueen mukana niin ylä- kuin alamäkiä ja kokenut myös yhden seurahistorian hienoimman saavutuksen, Regions’ Cupin pelit Euroopan kentillä.

Omien pelivuosien aikana ”Siru” kävi läpi suomalaisen jalkapallon eri sarjatasot aina Nelosesta Veikkausliigaan asti. Ensimmäiset ”aikuisten pelit” alkoivat 17-vuotiaana Kupittaan Allianssissa Kakkosessa, josta matka jatkui ÅIFK:n kautta TPS:n liigajoukkueeseen. TPS:sta Mikko siirtyi Saloon paikallisten Palloilijoiden joukkoon. Tämän jälkeen tuli paluu Turkuun ja eri vaiheiden kautta takaisin Veikkausliigaan FC Interin riveihin. Tämä kausi meni kuitenkin lähes kokonaan FC Interin farmiseura VG-62:ssa Ykköstä pelatessa. Aktiivinen pelaajaura päätyi kauden 2010 jälkeen. Pelaajana Mikko ei koskaan ole pukenut päälleen KaaPon pelipaitaa, mutta KaaPo oli rakas vastustaja, joka tuli vuosien saatossa kohdattua lukemattomia kertoja.

Pelaajauransa aikana Mikolla oli myös ilo ja kunnia olla mukana edustamassa Suomea U21-maajoukkueessa sekä käydä tutustumassa norjalaisen jalkapallon saloihin Norjan Ykköstä pelanneessa Strømsgodset IF:ssa. Voisi kuvitella, että kokemukset kentältä antavat hyviä valmiuksia myös kentän laidalla toimimiseen.

Oman peliuransa jälkeen ”Siru” on ehtinyt valmentaa KaaPon miesten edustusjoukkueen lisäksi myös TPS:n B-junioreita ja FC Kaarinan A-junioreita. Kaudella 2016 mies vapaata joukkuevalmentamisesta ja opiskeli omatoimisesti jalkapallovalmentamista. Hän myös testasi oppimaansa ja kehitti uusia oppeja sekä metodeja AFC Campuksen naisten joukkueen ”valmentajakonsulttina”.

- Valmentajana koen olevani rauhallinen, ihmisen huomioonottava ja analyyttinen koutsi, joka pyrkii luomaan ympäristön, jossa pelaajan vahvuudet tulisivat parhaiten esiin joukkueen kokonaisuudessa.

Syy, miksi valmennusura on keskittynyt lähinnä KaaPoon, on selvä.

- KaaPo on hyvähenkinen, eteenpäin pyrkivä ja toisiaan tukeva yhteisö, jossa annetaan mahdollisuus onnistua ja epäonnistua. Se on niin valmentajalle kuin pelaajallekin tärkeää.

”Sirun” analyyttinen ja pohdiskeleva luonne tulee esiin myös, kun kysytään ”Sirun” valmennusuran parhaita muistoja.

- Parhaat muistot ovat useimmiten tunteita, kuten ennen kauden ensimmäisiä nurmiharjoituksia. Harvaa asiaa on iloisempi ja onnellisempi kokea kuin kostean nurmen tuoksu pitkästä aikaa ja nähdä pelaajien innostus lähestyvää pelikautta kohtaan. Samoin tunnelma pukukopissa ennen tärkeää peliä, kuten KaaPon kohdalla esimerkiksi ennen nousun varmistavia pelejä tai Regions’ Cupin finaaleja on koettu.


Juttusarjan muut osat

Osa 1: Ari Lahti
Osa 2: Pasi Blomqvist

Kaarinan Pojat ry

Erotuomarinkatu 4, 20780 Kaarina

toimisto@kaapo.fi


y-tunnus: 1006858-6