Presidentin puheenvuoro 3.4.2020
Julkaistu: 03.04.2020 00.00

Presidentin puheenvuoro 3.4.2020

Hyvät KaaPolaiset,

Ensimmäiseksi haluan esittää ISOT KIITOKSET teille, jotka olette kaikesta huolimatta maksaneet huhtikuun osalta normaalin toimintamaksun, arvostan haluanne olla tukemassa seuraa yli vaikeiden aikojen!

Seura on saanut kyselyjä, miksi laskutamme edelleen toimintamaksuja, vaikka varsinainen toiminta hetkellisesti on tauolla. Niin, miksi?

Siksi, että KaaPo olisi olemassa myös tämän koronakriisin jälkeen, vain ja ainoastaan sen takia. Seuran johtokunnan tavoite on mahdollistaa toiminnan ylösajo heti, kun se viranomaisten ohjeitusten mukaan on mahdollista. Seuran valmentajat tekevät töitä omatoimisten harjoitteiden ja harjoitusten suunnittelun osalta ja joka viikko yhdessä mietitään ja kokeillaan uusia keinoja saadaksemme aktivoitua pelaajia ja tehdä harjoittelusta niin vuorovaikutteista kuin vain on mahdollista näissä olosuhteissa.

Seuralla on tässäkin tilanteessa kiinteitä kuluja, joista emme pääse kokonaan eroon. Seuran kiinteät kulut kuukaudessa ovat 3000-3500 € (palkkoja ei ole laskettu tähän mukaan) ja ne on käyty läpi. Kaikki mitä ollaan voitu vähentää ollaan vähennetty. Seuran päätoimiset valmentajat on osa-aikaisesti lomautettu, he tekevät töitä kolme päivää viikossa. Nämä ensimmäiset viikot on pääasiassa mennyt omatoimisen harjoittelun suunnitteluun ja kehittämiseen. Tulevien viikkojen aikana valmentajat tekevät myös suunnittelutyötä ja dokumentointia tulevaisuutta varten. Päätoimisten kanssa on myös sovittu, että he pitävät lakisääteisen vuosilomansa ennen kuin toiminta taas pääsee käyntiin, jotta ovat työn touhussa heti, kun toimintaa saadaan taas aloitella.

Tämän hetkinen suunnitelma, johon johtokunnan päätökset perustuvat, lähtee siitä, että viimeistään heinäkuun alussa joukkueharjoitukset alkavat ja pelitoiminta jatkuu muutaman viikon päästä siitä. Mikäli aikataulu muuttuu tästä, johtokunta tekee uusia päätöksiä tilanteen mukaan aina ajankohtaisen viranomaisohjeistuksen huomioiden. Seuralle tulee maksettavaksi sarjojen osallistumismaksuja, varustekuluja, koulutuskuluja ja pelinohjaaja-/erotuomarikuluja vielä tämän kauden aikana.

Tulopuolella kesäleirien epävarmuus tuo ison loven ja esimerkiksi Kaarina-turnauksen tuotot ovat myös vielä epävarmoja. Myös kevään IP-kerhon keskeyttäminen vähentää seuran tulorahoitusta. Olemme arvioineet kulut ja tuotot parhaan mahdollisen nykytiedon perusteella ja sopeuttaneet toimintamaksut sen mukaisesti. Johtokunnalla on kuitenkin vastuu hoitaa seuran taloutta parhaalla mahdollisella tavalla.

Mielestämme seuran toiminnan totaalinen alasajo ei ole järkevää, koska toiminta jatkuu kuitenkin jossain vaiheessa. Seuran toiminnassa näissäkin olosuhteissa maksetaan laskuja, hoidetaan taloutta minkä lisäksi esimerkiksi kirjanpito ja viestintä vaativat resursseja. Ymmärrämme, että tässä tilanteessa perheissäkin on omat haasteensa ja taloudelliseen tilanteeseen tulee yllättäviä muutoksia. KaaPon oma Nauti Pelistä -tukipooli on paikka, josta voi hakea tukea hankalassa tilanteessa. Pyrimme sitäkin kautta tarjoamaan apua niin usealle kuin se vain on mahdollista.

Vetoankin kaikkiin teihin vanhempiin, että maksaisitte toimintamaksut myös jatkossa ja ottaisitte siten osaa yhteisiin talkoisiin. Jäämällä nyt tauolle ja tulemalla takaisin, kun toiminta normalisoituu, asettaa seuran haasteelliseen tilanteeseen.

Viikonlopun aikana pyrimme saamaan uuden ja käyttäjäystävällisemmän verkkokaupan auki. Tilaamalla seuran fanituotteita voit tukea seuraa - verkkokauppaan tulee myyntiin KaaPon yhteistyökumppaneiden lahjakortteja, joita ostamalla tuette paikallisia yrityksiä ja samalla seuraa.

ME selviämme,
KaaPo selviää,
YHDESSÄ.

Olli Tuominen
Puheenjohtaja
Kaarinan Pojat ry

Kaarinan Pojat ry

Erotuomarinkatu 4, 20780 Kaarina

toimisto@kaapo.fi


y-tunnus: 1006858-6