Miesten ja naisten Kakkosen aloitus aikaisintaan toukokuun puolivälissä
Kaarinan PojatJulkaistu: 06.04.2021 09.19

Miesten ja naisten Kakkosen aloitus aikaisintaan toukokuun puolivälissä

Palloliiton kilpailutyöryhmä on tavannut pääsarjaseurat ja yhteistyössä seurojen kanssa on sovittu pääsarjaseurojen kauden avauksesta koronapandemiatilanteessa.

Naisten Kakkosen avausta siirretään eteenpäin yhdellä kierroksella, jolloin kausi alkaa pääsääntöisesti 8. toukokuuta. Miesten Kakkosessa kauden aloitusta siirretään myös muutamalla viikolla, ja uusi avauskierros pelataan 6.-9. toukokuuta. Koronan vuoksi mahdollisesti siirtyvät ottelut pyritään siirtämään ensisijaisesti arkipeleiksi. Miesten Kakkosen kausi pitenee alkuperäisestä kolmella viikolla ja päättyy 23.-24. lokakuuta. Loppusarjaa ei pelata lainkaan. Lisäksi huomioidaan Miesten ja Naisten Kakkosen joukkueille tehty erityissääntö*.

Nuorten SM-karsinnat ja Ykkösen sarjat käynnistyvät tämän hetken tietojen mukaan aikaisintaan toukokuussa alueellisten koronarajoitusten vuoksi. Sarjoja ei voida käynnistää eri alueilla eri aikaan, koska sarjojen tulee toteutua samanmuotoisina koko maassa.

Lisätietoa Palloliiton uutisesta täältä.

*Helsingin ja Varsinais-Suomen joukkueilla on kuntakohtaisia normaalia valmistautumista vaikeuttavia rajoituksia harjoitteluun liittyen huhtikuun ajan. Tästä johtuen, kyseisillä alueilla toimivat joukkueet (sekä muut joukkueet toisilla alueilla, joilla mahdollisesti on samankaltaisia rajoituksia huhtikuun aikana) voivat ilmoittaa halustaan siirtää otteluita, jotka on merkitty pelattavaksi 17.5., tai sitä ennen. Uudesta otteluajankohdasta sovitaan joukkueiden ja Palloliiton kesken yhteisesti.